8 Mayıs 2024 Çarşamba

'HDP Ovacık'ta halkçı bir belediyecilik sunacak'

HDP Ovacık Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kemal Dinlergüler, "Ovacık'ın en temel sorunu işsizlik, bunun için istihdam alanları yaratmak istiyoruz. HDP halkçı bir belediyecilik sunacak" dedi.
Dersim'in Ovacık İlçesi'de de yerel seçimler birçok Kürt illerinde olduğu gibi gündemde. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ovacık Belediyesi Eşbaşkan Adayı Kemal Dinlergüler ile seçimleri konuştuk.
 
Ovacık'ın en temel sorununun işsizlik olduğunu vurgulayan Dinlergüler, "İnsanlar İŞKUR'a mecbur bırakılıyor. İŞKUR'da hükümete yakın kişileri işe alıyor. İnsanlar iş için kendi siyasi görüşlerini bu yüzden açıklayamıyorlar" dedi.
 
Ovacık'ın doğasının çok zengin olduğunu ifade eden Dinlergüler, "Burada doğada yetişen nadir bitkiler var. Onları korumak gerekiyor. Bu gençlerimiz için kendiliğinden bir istihdam alanı oluşturuyor. Bunları pazarlamak üzerine projelerimiz var" diye konuştu.
 
OVACIK'TA PAZAR ALANINI GENİŞLETME İSTİYORUZ
 
Ovacık aynı zamanda tarım alanlarının da bol olduğunu dile getiren Dinlergüler, "Hayvancılık da yapıldığı için saman, yonca, arpa gibi ürünler ekilerek hayvanların yemini kendi ektiğimiz ürünlerden sağlamalıyız. Aynı zamanda hayvanların ürünlerini de pazarlamak lazım. Buranın ürünleri doğal ürünler olduğu için insanların doğal ürünlere talebi var, bunu kullanmak lazım" ifadelerini kullandı.
 
Aynı zamanda Organik Üreticiler Birliği'nin de başkanı olduğunu aktaran Dinlergüler, "Birliğimiz ilaç kullanmadan üretim yapıyor. Biz mevcut belediyeden önce kurduk bu kooperatifi, belediye bizden sonra yaptı. Pazar alanını genişletmek gerekiyor" diye belirtti.
 
HDP HALKÇI BİR BELEDİYE SUNACAK
 
Diğer projelerinin ise arıtma tesisi kurmak olduğunu belirten Dinlergüler, şunu da söyledi: "Munzur'un suyunu kurtarmamız için buna ihtiyaç var. Buranın tüm kanalizasyonu Munzur'a akıyor."
 
Yazları çok turistik bir yer olduğunu aktaran Dinlergüler, "Atölyeler kurmak lazım, tekstil üzerinde yoğunlaşma lazım" dedi. HDP'nin halkçı bir belediyelik yapacağına dikkat çeken Dinlergüler, sözlerine şöyle devam etti: "Komisyonlar kuracağız, bu komisyonlarda her kesimden insanlar olacak. Onlarla birlikte karar alacağız. Kayyum atanmasına ilişkin kaygılarla yaşamıyoruz, atanırsa eğer irademize sahip çıkacağız."