19 Mayıs 2024 Pazar

HDP Kayseri adaylarını tanıttı

HDP Kayseri Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan adaylarını basına tanıttı. Etkinlikte konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi adayı Cevdet Işık, "Ben halklarımıza diyorum ki bu şehir hepimizin ve birlikte yönetebiliriz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayseri Büyükşehir ve ilçe Belediye Başkan adaylarını basına tanıttı.
 
Tanıtım etkinliğinde konuşan HDP Parti Meclisi üyesi Aziz Özdemir, "Bilindiği üzere partimizin yerel seçimler stratejisi, bölgede kayyumlar ile gasp edilen belediyelerin tekrar kazanılması ve bunlara yeni belediyelerin eklenerek AKP, MHP ittifakını tabale ittifakı haline getirilmesidir" dedi.
 
Özdemir, "Kayseri Büyükşehir Belediyesinde Cevdet Işık, Kocasinan Belediyesinde Mustafa Öcal, Talas Belediyesinde Baki Öğmen ve İncesu Belediyesinde ise Seyithan Ezer arkadaşımız ile biz de bu yarışın içindeyiz. İnancımız o ki Kayseri işçileri, köylüleri, kadınları ve kendini öteki hiseden herkes bize oy verecek. Ve bu yarışı biz kazanacağız" diye konuştu.
 
Ardından söz alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi adayı Cevdet Işık, "Ben Kayseri'de kendini öteki hisseden herkesin adayıyım. Ağrı Diyadin doğumlu bir Kürdüm. Hayatımı bir fabrikada işçilik yaparak kazanıyorum. Ve yaşadığım mahalle kentlerin asgari düzeyde alması gereken hizmetlerden mahrum bir mahalle. Kayseri de üç yerel seçim sadece tramvay güzergahı ve Erciyes Dağı çerçevesinde geçti. Bugün ekonomik ömrü on sene sürmeyecek tramvay kayseri trafiğini felç etmiş durumda. Özellikle iş çıkış ve sabah iş başlama saatlerinde yaşanılan sıkıntılar hepimizin malumu, yine Erciyes Dağına yapılan çarpık yapılaşma şehirde sellere neden olurken yine Erciyes'de yetişen bitki populasyonuna verdiği zarar da gözler önünde. Ben halklarımıza diyorum ki bu şehir hepimizin ve birlikte yönetebiliriz. Bu şehir birkaç mukdedirin rant alanı değildir, kazanacağımıza olan inancımız tamdır" diye belirtti.