19 Nisan 2024 Cuma

HDP Kadın Meclisi kampanyası tamamlandı: Kadınlar hep birlikte güçlü

HDP Kadın Meclisi'nin "Kadın Mücadelesi Her Yerde" kampanyasının final etkinliğinde konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Kadınların birlikte güçlü olduğunu hep birlikte gördük" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi tarafından 8 Haziran'da başlatılan "Kadın Mücadelesi Her Yerde" kampanyası Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Kuğulu Park'ta yapılan açıklamayla sona erdi. 

Etkinliğin yapılacağı park saatler öncesinden polis tarafından ablukaya alındı. Polis ablukasına rağmen alana gelmeye çalışan çok sayıda kadın parka sokulmadı. Gazetecilere GBT yapan polis, yer yer görüntü alınmasını engelledi.

ANNELERDEN KÜRTÇE EZGİ
Abluka altındaki etkinliğe Barış Anneleri ulusal kıyafetlerle katıldı. Polis barikatı çevresinde bekleyen kadınlar Kürtçe ezgiler seslendirdi. "Têkoşîna Jinê Li Her Derê ye/(Kadın Mücadelesi Her Yerde! pankartı arkasında bir araya gelen kadınlar "Hep Birlikte", "Jin, Jiyan Azadi",  "Eş başkanlık mor çizgimizdir" ve "Kadın cinayetlerini acil önle" dövizleri taşıdı. "Kadınlara şimdi özgürlük zamanı", "Eşbaşkanlık Mor Çizgimizdir" yazılarının olduğu yeleklerin giyilmesine izin verilmemesi üzerine kadınlar ellerinde taşıdı.

Yapılan tüm engellemelere rağmen kadınlar Kuğulu Park'ta açıklama yaptı. 

TAŞDEMİR: ÖFKEMİZİ İSYANA DÖNÜŞTÜRDÜK
HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, 8 Haziran'da yine Kuğulu Park'ta "Kadın Mücadelesi Her Yerde" kampanyasını açıkladıkları deklarasyonla başlattıklarını hatırlattı. 

İstanbul'dan Diyarbakır'a, Dersim Antalya'ya, Manisa'dan Van'a, Ağrı'dan Muğla'ya; ülkenin her yerinde kadınlarla bir araya geldiklerini söyleyen Taşdemir, "İstanbul'da Figen olduk, Dersim'de Gülistan, Diyarbakır'da Rojbin, Ağrı'da Ceylan, Muğla'da Pınar olduk. Bizi tanımayanlara, irademizi yok sayanlara karşı sokakları mora boyadık; bize işkence yapanlara buradayız dedik, bizi katledenleri aklayanlara karşı sesimizi yükselttik, öfkemizi isyana dönüştürdük" diye konuştu. 

Kampanya boyunca birçok kadın örgütü ve çeşitli oluşumlarla yan yana geldiklerini söyleyen Taşdemir, "Kadınların birlikte güçlü olduğunu hep birlikte gördük" dedi. 

Taşdemir çalışmalarının engellemelerle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bu saldırılar bir araya gelmemize engel olmadı, olmayacak" şeklinde konuştu. 

Taşdemir açıklamasına şöyle devam etti:

‘BU YOLDA ÖZGÜRLÜK, ADALET, EŞİTLİK DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Bu yolda; AKP-MHP'nin erkek ittifakına karşı kadın dayanışmamızı daha da büyüttük, birbirimize ses, birbirimize nefes olduk. Bu yolda bize rehber olan; gücümüzü, birlikteliğimizi, dayanışmamızı büyüten umudu heybemize koyduk. Çünkü biz biliyoruz ki tüm saldırgan, faşist, militarist, cinsiyetçi erkek anlayışlara rağmen bize çelik gibi irade veren, bizi yıldırmayan, bizi ayakta tutan karanlığın içinde göz kırpan umut ve mücadele azmimizdi.

Özgürlüğümüze adadığımız bu yol bitmedi, bitmeyecek. Bu yolda; barış demeye, adalet demeye, özgürlük demeye, kadına yönelik şiddete ve çocuk istismarına hayır demeye, eşitlik demeye devam edeceğiz.

Biz biliyoruz ki korktukları; zılgıtlarımız, zeybeğimiz, halaylarımız, horonlarımız, dayanışmamız ve yüreğimizde taşıdığımız umudumuzdur. Bu umudumuzu, bu zılgıtlarımızı, bu yan yana oluşumuzu bitiremeyeceksiniz.

'KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI SİZİN İNSAFINIZA BIRAKMIYORUZ'
Bilin ki; hayatlarımız rakamlardan, hayallerimiz gazete kupürlerinden ibaret değildir. Yaşamlarımızı elimizden almanıza izin vermemek için el ele tutuşuyoruz, omuz omuza aynı yolda yürüyoruz. Ve asla yalnız yürümüyoruz. Bilin ki; kazanılmış haklarımızı sizin insafınıza terk etmeye niyetimiz yok! Biz kadınlar birlikte güçlüyüz. Kadın Mücadelesi Her Yerde. Têkoşîna Jinan Li Her Derê Ye."