2 Mayıs 2024 Perşembe

Halfeti'de çatışmanın ardından abluka ve gözaltılar sürüyor

Halfeti'de dan yaşanan çatışmanın ardından ilçe ablukaya alındı. 31 Mart seçimlerinde HDP Halfeti Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdullah Çiftçi ile birlikte çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Urfa'nın Halfeti ilçesinde dün HPG'liler ile askerler arasında yaşanan çatışmanın ardından bölgede başlatılan operasyon devam ediyor. İlçenin Dergili, Sırataşlar, Kosarda, Kantarma mahallerinde yapılan ev baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların İlçe Jandarma Komutanlığında tutuluyor. Çatışmanın yaşandığı mahallede asker ablukasının sürdüğü ve kırsal arazide aramaların olduğu ve çatışmanın yaşandığı evin etrafı bariyerler ile kapatıldığı belirtildi.
 
GÖZALTILAR SÜRÜYOR
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Halfeti'nin Sırataşlar mahallesinde aralarında 31 Mart seçimlerinde HDP Halfeti Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdullah Çiftçi'nin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlara karakolda işkence yapıldığı bildirildi. Dünden bu yana Halfeti'de gözaltına alınanların isimleri şöyle: Zeki Alakuş, Gazal Alakuş, Güler Alakuş, Mehmet Alakuş, Rabi Alakuş, Fahri Alakuş, Hanım Alakuş, Abdullah Çitçi, Abdullah Boğa, Kemal Şahin, soyadı öğrenilemeyen Erdal adlı yurttaş, Ahmet Korkmaz ve Mehmet Korkmaz.
 
MAHALLE ABLUKA ALTINDA
 
Çatışmanın yaşandığı Dergili mahallesinde asker ablukasının devam ettiği, mahalleye giriş çıkışların yasaklandığı, hıalkın evlerinden çıkmalarına izin verelmediği öğrenildi. Çatışmanın yaşandığı evin etrafı bariyerlerle çevrildi. Evin çatışmadan kaynaklı duvarlarında mermi izleri olduğu bildirildi.
 
İLÇE GİRİŞİNE ARAMA NOKTALARI KURULDU
 
İlçede asker ve polisin başlattığı operasyon devam ediyor. İlçe girişinde daha önce var olan kontrol noktası dışında köy girişleri, ilçe girişi ve eski Halfeti yoluna kontrol noktaları kurulduğu buradan geçenlerin üstleri ve araçları aranıyor.
 
BOZOVA'DA ALINANLAR KARAKOLLARDA TUTULUYOR
 
Yaşanan çatışmadan kaynaklı dün Bozova ilçesinde yapılan ev baskılarında gözaltına alınan Sinan Yıldırım, Celal Yıldırım, Mehmet Yıldırım, Uğur Yıldırım, Kenan Yıldırım, Ahmet Yıldırım, Mustafa  Yıldırım, Abdullah Yıldırım, Müslüm Yıldırım, Cindi Zincirkıran, Emin Zincirkıran, Ali Zincirkıran, Halil Zincirkıran, Tacettin Gül, Feyzullah Gül ve Sabri Gül jandarma ve polis karakollarında tutuluyor.