26 Nisan 2024 Cuma

Haber-Sen üyeleri sürgünlere karşı Ankara'ya yürüyecek

KESK'e bağlı Haber-Sen, korona salgınında PTT'ye önlem alması için çağrı yapan üyelerinin başka illere sürgün edilmesine karşı 27 Temmuz'da dört bir yandan Ankara'ya yürüyecek. 29 Temmuz'da PTT Genel Müdürlüğü önünde açıklama yapılacak.

KESK/ Haber-Sen Genel Merkezi, PTT'de çalışan üyelerinin sürgün edilmesine ilişkin basın toplantısı düzenledi. 

Açıklama yapan Hukuk Sekreteri Yaşar Polat, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle kamuda başlayan uzaktan ve dönüşümlü çalışmadan PTT emekçilerinin kapsam dışı bırakıldığını vurguladı. Polat, "PTT çalışanları 1840 yılından beri savaş zamanında dahi görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Pandemi süreci boyunca da vefakâr ve fedakârca kamu hizmeti üretmeye devam etmiştir. Ancak PTT yönetimi pandemi süreci boyunca kamu hizmeti yürütmek amacının dışına çıkarak özel şirket mantığıyla ticari faaliyet yürütmüş ve yürütmeye de devam etmiştir" dedi.

Özel kargo dağıtımlarını bile PTT emekçilerinin yaptığına dikkat çeken Polat, "Dağıtıcı arkadaşlarımız çuvallarla yüzlerce gönderi dağıtmak zorunda bırakılmış, itiraz eden çalışanlara mobing uygulanmış sürgünle tehdit edilmiş hatta birçok arkadaşımız sürgün edilmiştir" dedi.

Polat, PTT emekçilerinin sürgün edilmesine karşı 27 Temmuz'da Giresun, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir'den Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını duyurdu. Yol güzergahında bulunan PTT müdürlükleri önünde basın açıklaması yapılacak. Haber-Sen üyeleri, 29 Temmuz'da da Ankara'da PTT Genel Müdürlüğü önünde açıklama ve oturma eylemi yapacak.

PTT EMEKÇİLERİNİN DİLEKÇELERİ CUMHURBAŞKANLIĞI'NA GÖNDERİLDİ
Ayrıca, PTT emekçilerinin taleplerinin yer aldığı çok sayıda dilekçe toplanarak Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. 

Dilekçelerde şu talepler yer aldı: "Taşeron ve İHS'li (İdari Hizmet Sözleşmesi) çalışma biçimi kaldırılarak; güvenceli iş, güvenli bir gelecek amacıyla ve iş barışının bozulmaması için tüm çalışanlara ayrım yapılmaksızın kadro, 55 yaşından sonra resen emekliliğe sevk edilen dağıtıcılara yıpranma haklarının verilmeli. 4 yıllık fakülte mezunu olan dağıtıcıların ayrım gözetilmeksizin memurluğa atanmasının ve üst düzey yöneticilere yapılan skala ayarlamasının ayrım gözetmeksizin tüm çalışanlara da yapılmalı. Tüm PTT çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmeli. 50'nin üzerinde çalışanı olan işyerlerinde kreş açılmasını ve daha küçük işyerlerinde bundan yararlanamayan tüm çalışanlar için kreş yardımı yapılmalı."