25 Nisan 2024 Perşembe

Haber-Sen: PTT ve dağıtım merkezlerinde vakalar attı, önlem alınsın

Haber-Sen, Ankara'da çok sayıda PTT ve Posta Dağıtım Merkezi'nde korona vakalarının arttığına dikkat çekti. Sendika, korona görülen emekçilerin çalıştırıldığına dikkat çekerek, "virüs topluma yayılacak" dedi, önlem alınmasını için çağrı yaptı.

Haber-Sen, Ankara'da PTT işyerlerinde artan korona vakalarına ilişkin açıklama yaptı. Elmadağ, Polatlı, Cebeci, Etimesgut, Büyük Esat ve Sincan PTT Müdürlükleri ile Posta Dağıtım Merkezlerinde çok sayıda vaka tespit edildiği belirtildi. Vaka tespit edilen PTT işyerlerinde çalışan emekçilerin bir kısmının hastanede kaldığı açıklandı.

'PTT EMEKÇİLERİ ÇALIŞTIRILIYOR, VİRÜS TOPLUMA YAYILACAK
Haber-Sen yayımladığı yazılı açıklamada, tüm risklere rağmen PTT yönetiminin yetersiz önlem aldığını ve emekçilerini hiçe saydığını ifade ederek "PTT Yönetiminin bu uygulamaları son bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz" diye belirtti.

Kovid-19 vakalarının pozitif çıktığı bazı işyerlerinin kapatıldığı bazılarının ise hâlâ çalıştırıldığı ifade edilen açıklamada, "Koronavirüse karşı Genel Müdürlüğü ve Baş Müdürlükleri defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması, risk grubunda yer alan PTT emekçilerini gerek psikolojik gerekse de moral ve motivasyon açısından olumsuz etkilemiştir. Virüsün PTT emekçilerinde görülmesi, PTT emekçileri yoluyla topluma yayılma riski taşıyacağına dair öngörümüzü doğrular niteliktedir" denildi.

'TÜM ŞUBELER KAPATILSIN MERKEZDEN İŞLEM YAPILSIN'
Haber-Sen 2 No'lu Şube'nin PTT işyerlerinde çalışan emekçilerin korunması için yetkililerin konuyla ilgilenmesi talep edilirken şu önlemlerin hayata geçirilmesi istendi:

-İşyerlerinin günlük dezenfekte edilmesi, gerekli koruyucu tedbirlerin alınması,
-Risk grubunda yer alan PTT emekçilerinin sağlık taramasından geçirilmesi,
-Tüm PTT şubelerinin kapatılması ve yalnızca merkezlerden işlem yapılması,
-İnternet üzerinden yapılan alışverişlere kısıtlama getirilmesi,
-Acil olmayan posta, kargo gönderilerinin askıya alınması, dağıtıcı personeller için genelge hazırlanarak sağlık koşullarının göz önünde bulundurulması.

'HEM KENDİLERİNİ HEM PTT EMEKÇİLERİNİ DÜŞÜNSÜNLER'
Haber-Sen, özellikle karantina dönemindeki online alışveriş artışına dikkat çekerek, "Halkımız, koronavirüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde acil ve zaruri olmayan ihtiyaçları için online alışveriş sitelerinden belirli bir süre alışveriş yapmayı ertelemelerini, alınan önlemlere uyarak hem kendileri hem de PTT çalışanlarının sağlıklarını düşünmelidirler" diyerek, PTT yönetiminin de iş barışını koruyarak çalışanların sağlığını önemsemesi gerektiğini belirtti.