18 Mayıs 2024 Cumartesi

Güngördü: Hukuksuzluğu bırakın mahkeme kararını uygulayın

Mahkeme kararı ile geri alındığı işinden 6 saat sonra çıkartılan Kenan Güngördü, "Hukuksuzluk yapmayı bırakın. Mahkeme kararını uygulayın" dedi.
OHAL kararnamesi ile işten çıkarılan Kenan Güngördü, idare mahkemesinin kararının ardından AKP'li Zeytinburnu Belediyesi'ndeki işine yeniden başlamıştı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ndeki işine girişi yapılan Göngördü aynı gün "İlgili müdürlüğün çalışan ihtiyacı olmadığı" gerekçe gösterilerek yeniden işten çıkarılmıştı. Güngördü, Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda konuya ilişkin dün akşam saatlerinde basın açıklaması yaptı.
 
Demokratik kitle örgütlerinin de destek verdiği eylemde konuşan Güngördü, "Zeytinburnu Belediyesi mahkeme kararını uygula. Hukuksuzluğu bırak. İşimi geri istiyorum" dedi.
 
Güngördü, 8 ay önce eline tutuşturulan bir kağıt parçası ile işten atıldığını öğrendiğini hatırlatarak, "20 yıldır kamuda hizmet veren, çalışan biri sorgusuz sualsiz dışarı ediliyordu. Hem de suçunu bilmeden. Hayatımızın en zor anıdır işten atılmak ve asılsız suçlanmak" dedi.
 
Meydanlarda milyonların sesi, çığlığı olmaya çalıştığını dile getiren Güngördü, "Mahkeme kararını hiçe sayarak 6 dakika sonra bu sefer 'personel ihtiyacımız yoktur' denilerek işten atıldım. Tekrar ve tekrar söylüyorum. Hukuksuzluk yapmayı bırakın. Mahkeme kararını uygulayın. İşimi geri istiyorum. Size sesleniyorum size, beni işten atanlar. İktidardan aldığınız güçle saldırdığınız emekçiler bir gün mutlaka kazanacaktır. Öfkemizi sınamayın. Öfke olduğumuzda sesimiz ve çığlığımız 3. havalimanında patlar. Sel olup sizi boğarız. ben havalimanında tutuklandığınız işçilerin çığlığıyım. Yüz binlerce KHK'li emekçinin, maden ocaklarından çıkan cenazelerin, işsizlerin ve aç yatan milyonların çığlığıyım. Tekrar ediyorum. İşimi geri istiyorum" diye konuştu.