17 Mayıs 2024 Cuma

Gülistan'ın kaybolduğu yerde 8 Mart çalışmalarının startı verildi

Dersim Kadın Platformu ise Gülistan'ın kaybolduğu Dinar Köprüsü'nde 8 Mart çalışmalarının startını verdiğini duyurdu.

Dersim Kadın Platformu ve Munzur Öğrenci Dayanışması, 54 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun birkez daha akıbetini sordu.

Munzur Üniversitesi'nden, Gülistan Doku'yu arama çalışmalarının sürdüğü Dinar Köprüsü'ne "Gülistan Doku Nerede?" ve "Evin Tankaş İsyanımızdır! Unutulmadı" yazılı pankart ile yürüyen kadınlar, köprüde basın açıklaması yaptı.

Dicle-Amed Kadın Platformu, Urfa Kadın Platformu, Batman Kadın Platformu, Mardin Şahmeran Kadın Platformu, Şırnak Kadın Platformu, Adıyaman Kadın Platformu, HDP Milletvekilleri Dilşat Canbaz, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Züleyha Gülüm ve Dersim Dağ, HDK temsilcisi Çilem Küçükkeleş, SKM, TJA ve Yeni Demokrat Kadının katıldığı eylemin basın metnini Duygu Kurban okudu.

'GÜLİSTAN BULUNMADAN BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ'
8 Mart'ın tarihini hatırlatan Kurban, Gülistan Doku'nun bu ülkede öldürülen, alıkonulan, intihara sürüklenen öldürülüp de intihar süsü verilen kadınların sembolü olduğunu belirtti. Gülistan'ı bulma için yürütülen çalışmaların ciddiyetsiz olduğunun altını çizen Kurban, "Bizler bugün burada bir araya gelmiş kadınlar olarak tekrar soruyoruz; Gülistan Doku nerede? Ve tekrar söz veriyoruz; Gülistan bulunmadan bu işin peşini bırakmayacağız" dedi.

Tüm kadınlara, Gülistan'ın akıbetini sormaktan vazgeçmeme çağrısı yapan Kurban, şöyle devam etti: "Bizler diyoruz ki, gücümüzü birleşerek açığa çıkaralım ve Gülistan Doku isminde simgeleşmiş bu cendereyi parçalayalım, nefes alabileceğimiz bir ülkeyi kendimiz yaratalım."

Söz alan Dersim Kadın Platformu'ndan Nurşat Yeşil ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün çalışmalarını, Gülistan'ın kaybolduğu Dinar Köprüsü'nde başlattıklarını duyurdu.