18 Nisan 2024 Perşembe

Gergerlioğlu, saldırıyı Meclis gündemine taşıdı

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Oktay'ın yanıtlaması talebiyle, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı Meclis gündemine taşıdı.
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı Meclis gündemine taşıdı.
 
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Gergerlioğlu, saldırıyı kınadı, "Bu saldırı aynı zamanda HDP düşmanlığı haline de gelmiştir. Legal bir parti ile olan HDP ile ilişkilerin önüne geçme çabasıdır" dedi. 
 
Saldırının toplumun tamamı tarafından kınanması ve siyasetçilerin sorumsuz nefret dilinden uzaklaşması gerektiğini belirten Gergerlioğlu, saldırının sadece Kılıçdaroğlu'na değil, demokrasi tarihine yapıldığını söyledi. 
 
Gergerlioğlu, "Kutuplaştırmaktan kamplaştırmaktan beslenen bu siyaset anlayışı artık terk edilmelidir. Biz bu tarz senaryoları Sivas'ta Maraş'ta ve Çorum'da da gördük. Aynı tezgahın Ankara'da tutmaması çok büyük şanstır" dedi, Kılıçdaroğlu ve CHP'ye geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
Gergerlioğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:
 
-Saldırıya katılanların kaçının kendisi ya da 1. dereceden akrabası Ak Parti belediyelerinde çalışmaktadır?
 
-Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar konuşmasında: 'Şu ana kadar mesajlarınızı verdiniz. Tepkinizi gösterdiniz' demiştir. Kılıçdaroğlu'na yumruk atılması, sığındığı evin taşlanması ve yakılmak istenmesi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar için mesaj ve tepki anlamına mı gelmektedir?
 
-Ankara Valiliği 21 Nisan 19 da Twitter hesabından saldırıyı 'müessif protesto eylemi' olarak tanımlamıştır. Ankara Valiliğinin bu açıklamasında protesto kelimesinin kullanılma sebebi; linç girişimini legal gördüğü için mi yoksa legal bir hak olan protestoyu illegal gördüğü için midir?
 
-Ankara Valiliği Twitter hesabından 'gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır' demiştir. Kılıçdaroğlu alınan güvenlik önlemlerinde yumruk yemiş, sığındığı ev taşlanmış ve yakılmak istenmiştir. Ankara Valiliği için güvenlik tedbiri yurttaşın sadece hayatta olmasını sağlamak için midir?"