16 Nisan 2024 Salı

Gençlik örgütleri: Kapitalist düzene karşı mücadeleyi yükselt

Gençlik örgütleri, Darıca'da 18 yaşındaki Furkan Celep'in intihar etmesine ilişkin yaptığı açıklamada, kapitalist sistemin gençliği geleceksizliğe mahkum ettiğini vurguladı. Celep'in katledildiğine dikkat çeken gençlik örgütleri, "Çözümün kapitalizme karşı mücadeleyi büyütmekte" dedi.

Anarşist Gençlik, Devrimci Gençlik Birliği (DGB), Devrimci Gençlik Dernekleri, Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ), Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Gençlik Meclisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Gençlik Meclisi, Kaldıraç'lı Öğrenciler, Öğrenci İnisiyatifi, Öğrenci Faaliyeti ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 18 yaşındaki Furkan Celep'in dün sosyal medyadan not paylaşarak intihar etmesi üzerine açıklama yaptı.

Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi önünde yapılan açıklamada, "Kapitalizm öldürür! İntihar değil cinayet" pankartının açıldığı açıklamada sık sık, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz" ve " Yaşasın örgütlü mücadelemiz" sloganları atıldı

'KAPİTALİZM GELECEKSİZLİK VAAT EDİYOR'
Gençlik örgütleri adına açıklama yapan Meltem Güç, Celep'in intihar etmeden önce yazdığı mektupta "bir araba, ev veya herhangi bir şey uğruna yıllarımı harcamak istemiyorum" sözlerini hatırlatarak, Kapitalist sistemin yurttaşlara geleceksizlik dışında bir şey vaat etmediğini dile getirdi.

'KAPİTALİZM ÖLDÜRÜYOR'
Kapitalizmin insanları yalnızlaştırmaya ve yabancılaştırmaya devam ettiğine işaret eden Güç, gençlik olarak bu sistemde gördükleri geleceğin, "milyonlarca insanın azgınca sömürülmesi" olduğunu belirtti. Celep, "Bugün Türkiye'de her gün ortalama 9 kişi intihar ediyor. Yani her gün 9 kişi, bu sistemin yarattığı açlık, yoksulluk, işsizlik, yalnızlık ve çaresiz hissetme gibi nedenlerle yaşamlarına son vermeyi bir çıkış yolu olarak görüyor" diye belirtti.

'YAŞANAN CİNAYET'
Güç, intiharların kapitalist düzenden kaynaklandığını ifade ederek, "Tüm bu yaşananlar intihar değil, cinayettir" dedi. Celep'in mektubunda, "Kendi içimde kendi sorunumu çözmeye çalıştım. Vardığım sonuç ise bu" dediğini aktaran Güç, bugün milyonlarca insanın aynı sonuca ulaştığını belirterek, "Çünkü örgütsüz ve yalnız kalan insanlar, sorunları kendi içerisinde ve kendi başına çözmeye çalışıyorlar. Sonuç ise ortada" dedi.

'ÇÖZÜM MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK'
Celep ve diğer arkadaşlarının yaşadıkları sorunların toplumsal sorunlar olduğunun altını çizen Güç, "Dolayısıyla yalnız ve bireysel çabalarla ya da intihar edilerek hiçbir sonuç elde edilemiyor. Ancak bizlere dayatılan geleceksizliğe karşı çaresiz ve yalnız değiliz.  Kurtuluş, aynı sorunları yaşayan milyonların bir araya gelmesindedir. Çözüm, her yanı çürümüş kapitalist düzene karşı mücadeleyi yükseltmekten geçmektedir. Sibel'in, Hakan'ın, Furkan'ın ve adını bilmediğimiz nice arkadaşımızın katili olan kapitalist düzene karşı birlik olalım hesap soralım" şeklinde konuştu.