17 Mayıs 2024 Cuma

Geçim sıkıntısı nedeniyle kendi yakmak isteyen Güven'e adli kontrol

Geçim sıkıntısı yaşadığı için Bursa Valiliği önünde kendini yakmak isteyen çaycı Fikret Güven, eyleminin ardından gözaltına alındı, adli kontrolle serbest bırakıldı.

Bursa Valiliği önünde perşembe günü geçim sıkıntısı nedeniyle kendini yakmak isteyen çaycı Fikret Güven, gözaltına alındı ardından da adli kontrolle serbest bırakıldı. 

Uludağ'da büfesine giden yolun kapatılmasıyla işleri kötüye giden Bakacak Çaycısı Fikret Güven'in büfesi en son Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlenmek istendi. Güven de duruma tepki göstererek, Bursa Valiliği önünde kendini yakmak istedi. Polislerin yangın tüpüyle söndürdüğü Güven, gözaltına alındı.

KİMSE BENİ DİNLEMEDİ'
Güven, yolun toprakla 1 ay kapalı tutulduğunu ve insanların araç kuyruklarında mağdur edildiğini söylemişti.

Yolu tüm girişimlerine rağmen açmadıklarını vurgulayan Güven, şunları söylemişti: "Yolu 4 metre karla da kapattılar. Niye, müşteriler buraya gelmesin. Vali bey geliyor diye sonra yoldaki karı hemen sıfırladılar. Diyorum ya devletin gömleğini giyenler devlete ihanet ediyor diye. İşte bu yüzden söylüyorum. Kar motorları Bakacak'a gelecekti. Gelmiyor, yarı yoldan geri dönüyor. Bunu niye yapıyorlar? Biz burada ucuza satıyoruz ya buraya gelmesinler, kendi kafelerine gitsinler diye. Bunu anlatıyorum Vali beye, beni büfemi yıkmakla tehdit ediyor. Ben bakanına kadar derdimi anlattım, kimse beni dinlemedi."