6 Mayıs 2024 Pazartesi

Gebze'de tutukluların avukatlarıyla görüşmeleri kayıt altına alınacak

Gebze İnfaz Hakimliği, Gebze Hapishanesi'ndeki tutukluların avukatlarıyla yapacağı görüşmeleri sesli ve görüntülü kayıt altına alma kararı verdi.
Gebze İnfaz Hakimliği, Gebze M Tipi Kadın Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 68 kişinin görüşmelerinin üç ay süreyle teknik cihazla sesli ve görüntülü olarak kayıt edilmesine karar verdi. Hakimlik kararı Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosu'nun talimatı doğrultusunda aldı.
 
Savcılık, Gebze Kadın Kapalı Hapishanende tutuklu Ayten Becet'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı 23 Mart günü yaşamına son vermesinin ardından 26 ve 27 Mart günlerinde hakimliğe yazdığı talep ile avukat görüşlerinin teknik cihazla sesli ve görüntülü olarak kaydedilmesini ve görüşmelerde bir görevlinin yer almasını talep etti. 
 
Hakimlik, 27 Mart günü verdiği kararında, savcılığın talebini kabul etti. Bu kararla Gebze Kadın Kapalı Hapishane'nde bulunan 68 tutuklunun avukatlarıyla yapacağı tüm görüşmeler 3 ay boyunca sesli ve görüntülü kayıt edilip, bir görevli tarafından izlenecek.