2 Mayıs 2024 Perşembe

Gebze'de tutsak anneleri 40 gündür eylemde

Gebze Kadın Hapishanesi'nde 40 gündür nöbet eylemi yapan anneler, bugün de polisler tarafından engellendi. Bazı anneler, polisin engeline rağmen hapishane önüne giderek oturma eylemi yaptı.
Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı hapishanelerde devam eden açlık grevi ve ölüm orucuna dikkat çekmek için Gebze Kadın Hapishanesi önündeki eylem bugün de devam etti.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gebze İlçe binasında toplanan ailelere, milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Faruk Gergerlioğlu ile çok sayıda kişi eşlik etti. HDP İlçe binası önünden hapishaneye hareket eden ailelerin önü Bağdat Caddesi'nde polislerce kesildi. 
 
Araçlarından indirilen ailelere GBT yapıldı. Polisler ailelerin hapishane önüne gitmesine izin vermeyeceğini ifade etti. Anneler bunun üzerine engellenen caddede oturma eylemi yaptı. Daha sonra polisler, anneleri zorla araçlarına bindirdi.
 
Bazı anneler ile HDP Milletvekili Ayşe Sürücü, polisin engellemelerine rağmen hapishane önüne giderek oturma eylemi yaptı. Polis, anneleri daha sonra zorla araçlara bindirmeye çalıştı. Arabaya bindirilmeye çalışılan tutuklu anneleri "Biz anneyiz, bize bu şekilde davranamazsınız. Defalarca engellesiniz yine geleceğiz" diyerek tepki gösterdi.