20 Nisan 2024 Cumartesi

Gaziantepspor emekçileri tazminatları için nöbette

Gaziantepspor Kulübü'nde tazminatsız işten çıkarılan, 6 yıldır hakkedişlerini alamadıkları için nöbette olan işçiler 40 gündür nöbet eylemi yapıyor. İşçiler, 7 milyon TL alacaklarının ödenmesi için sürdürdükleri mücadeleye halkın destek vermesi çağrısında bulundu.

Gaziantepspor Kulübü bünyesinde çalışan ve kulübün kapanmasıyla 2016 yılında işten çıkarılan 42 işçinin tazminatları ödenmedi. 7 milyon TL alacağı olan işçiler 40 gündür eylemde. Gaziantepspor emekçileri, haklarının ödenmesi için Demokrasi Meydanı'nda nöbet tutuyor. Haklarının ödenmesi için açtıkları davayı kazanmalarına rağmen muhatap bulamayan Gaziantepspor emekçileri, Antep Valisi Davut Gül, Antep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve AKP temsilcileriyle görüşmelerinde verilen sözlerinde tutulmadığına dikkat çekti.

Mezopotamya Ajansı'na konuşan işçilerden Osman Yıldırım ve Hatice Mert, hakları için açtıkları davayı kazandıklarını, ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen tazminatlarının ödenmediğini anlattı.

22 yıl Gaziantepspor Kulubü'nde çalışan Osman Yıldırım, işçilerin "kulüp küçülmeye gidiyor" denilerek tazminatsız işten çıkarıldığını söyledi. Antep Valisi Davut Gül ile iki kere görüştüklerini, ilkinde elinden geleni yapacağını söylediğini, fakat ikinci görüşmede "benim yapabileceğim bir şey yok" dediğini aktaran Yıldırım, "Bizler Gaziantepspor emekçileriyiz, 40 gündür Demokrasi Meydanı'nda sesimizi duyurmak için eylem yapıyoruz" dedi.

'EMEKLERİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ'
42 işçinin alacağı tazminatların 7 milyon TL olduğunu aktaran Yıldırım, "40 gündür sabah bu meydana geliyor, gece saatlerine kadar nöbet tutuyoruz. Herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Gaziantepspor'un yaşaması için burada durduğumuzu sanan insanlar var. Gaziantepspor zaten yaşamıyor, küme düştü. Kulüp resmiyette faal gözüküyor ancak bir yeri bile yok. Stat, tesis, kulüp binası yıkıldı. Biz sadece emeklerimizin karşılığını talep ediyoruz. En az 10 yıl en fazla 28 yıl olmak üzere kulübe emek veren arkadaşlar var. Kulüp kurulduğunda inşaatında çalışıp, kapanana kadar emek veren arkadaşlar var. Hakkettiğimiz haklarımızı istiyoruz. Resmi makamlar bize randevu bile vermiyorlar. Vali 'ben sizinle görüşmem' diyor. Biz halkız ve emeklerimizin karşılığını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HALKA İŞÇİLERİN EYLEMİNE DESTEK VERME ÇAĞRISI
AKP'li Antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in yanı sıra Ankara'da Antep milletvekilleriyle görüşmeler yaptıklarını aktaran Yıldırım, sadece HDP Milletvekili Mahmut Toğrul ve CHP Milletvekili İrfan Kaplan'ın konuyu Meclis gündemine taşıdığını söyledi. Fuat Oktay ile da görüştüğünü fakat sorunlarının çözülmediğini belirten Yıldırım, halka işçilerin yanında olma, eylemlerine destek verme çağrısında bulundu. Yıldırım, "Sadece kendimiz için değil bütün işçiler adına eylemdeyiz. Bu eylem bizim değil bütün işçilerin eylemi. Yarın herkes bizim durumumuza düşebilir. Sizin haklarınızda gasp edilebilir" diye konuştu.

'BİR ÇÖZÜM BULUN'
Demokrasi Meydanı'nda 40 gündür nöbet tutan Hatice Mert de, 2001 yılında çalışmaya başladığı kulüpte, kulüp kapanana kadar futbolcuların elbiselerini yıkadı, odalarını temizledi. İşten çıkarıldıktan sonra trafik kazası geçirdiğini, kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldığını belirten Mert, "Evim şu an bir sırt çantası. Duyarlı insanlara sesleniyorum; benim 5 yetimim var 'yetimin hakkı yenmez.' 40 gündür bekliyoruz, yazık günah. Bir çözüm bulun" çağrısında bulundu.