6 Mayıs 2024 Pazartesi

Gazeteci Haydar Ergül tahliye edildi

Gazeteci Haydar Ergül, HDP ve DBP'li siyasetçilerle birlikte yargılandığı davanın duruşmasında, iki kişi ile birlikte tahliye edildi.
Gazeteci Haydar Ergül'ün aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerinin de bulunduğu 19 kişi ile birlikte yargılandığı davanın duruşması İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8. duruşma görüldü.
 
Duruşmada tutuklu sanıklardan Abdullah Geldi salonda hazır bulundurulurken, gazeteci Haydar Ergül ile Ercan Doğru SEGBİS ile duruşmaya katıldı. 
 
Dava kapsamında tutuklu bulunan Eşref Yaşar, Aygül Turhan, Mustafa Elma, Münevver İlingi ve Aysel Dilber ile başka davadan tutuklu bulunan Şeyma Kantarcı ise mahkeme heyetine gönderdikleri dilekçe ile İmralı tecridi son buluncaya kadar mahkemeleri boykot ettiklerini ve duruşmalara katılmayacaklarını iletti.
 
Avukatların savunmalarının ardından kararını açıklamak üzere duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, sonrasında sanıklardan Ercan Doğru, Haydar Ergül ve Abdullah Geldi'nin 'adli kontrol şartı' ile tahliyelerine kararı verdi. 
 
Mahkeme heyeti, dosya kapsamında tutuklu bulunan diğer 5 kişinin ise tutukluluklarının devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 28 Haziran'a erteledi.