20 Nisan 2024 Cumartesi

Flormar'da 84 gündür direnen işçilere polis tacizi

Flormar direnişinin 84. gününde polis işçileri taciz ederek, "Pankart asmayın, fabrikanın önündeki kaldırımda beklemeyin, ses cihazının sesini çok açmayın" dedi.
Flormar'da sendikalaştıkları için önce bir grup kadın işçi işten çıkarıldı, ardından bu eyleme destek veren işçiler işten çıkarılmakla tehdit edildi, zorunlu izne çıkarıldılar. İşten çıkarılan işçilerin sayısı kısa sürede 120'ye ulaşmıştı.
 
Sendika.Org'un haberine göre; her sabah olduğu gibi bu sabah da erken saatlerde fabrika önünde bir araya gelen işçiler için iki otobüs çevik kuvvet ekibi getirildi. Polisler işçileri, "Pankart asmayın, fabrikanın önündeki kaldırımda beklemeyin, ses cihazının sesini çok açmayın" diyerek taciz etti.
 
Petrol-İş Sendikası Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik Twitter hesabından yaşananları şöyle duyurdu:
"Polis, 'yukarıdan' aldığı emir doğrultusunda Flormar'a dokunmaya başladı. Pankartlarımız sökülmeye, direniş bitirilmeye çalışılıyor. Gerekçe, 'eylemin siyasallaşması' …Sağduyu sahibi herkesten ama herkesten bu işin hakkaniyetle çözümüne katkı koymalarını bekliyoruz."
 
İşçilerle birlikte 84 gündür fabrika önünde direnişte olan Petrol-İş Gebze Şube Başkan Yardımcısı Şivan Kırmızıçiçek ise şunları kaydetti:
"Bunlar direnişi kırma çabalarıdır. Çevik kuvvet ekipleri yalnızca ziyaretçilerin geldiği zamanlarda gelirdi ancak bugün erken saatlerde iki araçla bizim için geldiler. Pankartları kaldırmamızı istediler. Durumumuzu anlattık. Burada olmaya devam edeceğiz."