19 Nisan 2024 Cuma

Flormar direnişi 87. gününde devam ediyor

Flormar direnişi 87. gününde. Direnişçi işçileri ziyaret eden ESP, Limter-İş ve IndustriALL üyeleri, direnişin büyütülerek zafere kadar sürmesi gerektiğini belirtti.
Flormar'da sendikalaştıkları için işten atılan 120 işçinin direnişi 87. gününde devam ediyor.
 
Fabrika önünde süren direnişe bugün Petrol-İş Sendikası Genel Sekreteri Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreter Turgut Düşoğlu, Petrol-İş Sendikası'nın üyesi olduğu Küresel Sanayi İşçileri Sendikası (IndustriALL Global Union) üyesi Kemal Özkan, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ve ESP İl Başkanı Pınar Türk, Devrimci Parti İl Yönetici Bedri Çelik dayanışma ziyaretinde bulundu.
 
IndustriALL üyesi Kemal Özkan, Avrupa'da direnişe destek için yapılan çalışmaları anlattı. Daha sonra konuşan Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, "Gerçek anlamda hukuk işlemiş olsa, gerçek anlamda bu ülkede bir bakanlık olmuş olsa ve bu ülkede patronlar var olan yasalara uymuş olsalar şu anda siz burada değil fabrikada olmanız gerekirdi. Çünkü yasalar hem patronların hem de işçilerin sendika hakkını tanımıştır. Patronlar patron sendikasına, işçiler işçi sendikalarına üye olma hakları vardır" diye konuştu. Saygılı, direnişin büyütülerek zafere kadar sürmesi gerektiğini belirtti.
 
Flormar patronu işçilerin fabrika önünde beklememesi için servis otobüslerinin tekerleklerini patlattı.