4 Mayıs 2024 Cumartesi

Feyzioğlu, yürüyen baro başkanlarını hedef gösterdi

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, yine barolardan değil, iktidardan yana taraf oldu. Feyzoğlu, "Savunayı savunuyoruz" şiarıyla Ankara'ya yürüyüş yapan baro başkanlarını "Bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?" sözleriyle hedef gösterdi.

CNN Türk'te katıldığı programa konuk olan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Ben devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli bir örgütün başkanıyım" sözleriyle yine tarafını iktidardan yana belirledi, "Savunmayı savunuyoruz" şiarıyla yürüyen baroları da hedef gösterdi.

Dört bir koldan onlarca baronun yaptığı yürüyüşü "Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor" diyen Feyzioğlu, "Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir?" diyerek, yürüyen baro başkanları ve avukatları hedef gösterdi. 

İktidarın baroların yönetimine yapmak istediği müdahaleye ve çoklu baro kavramına 80 baro gibi kendisinin de karşı olduğunu savunan Feyzioğlu, buna karşı olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a anlattığını da iddia etti. 

Feyzioğlu, "Sayısı 5 bin avukatı aşan barolarda çoklu baro kurulsun sadece fikir olarak öne atıldı. Teklif yok bakın…" dedi.

İstifasını isteyen ve olağanüstü genel kurul toplamasını talep eden baroları da hedef alan Feyzioğlu, ölüm orucu direnişinde olan Grup Yorum üyelerine destek verilmesini örnek verdi.

'BAŞIMIZA BİR ŞEY GELİRSE SORUMLUSU FEYZİOĞLU
Feyzioğlu'lun bu sözlerine tepki gösteren Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, "TBB Başkanlık makamını işgal eden Metin Feyzioğlu, 1 Haziran'da yapılan Baro Başkanları toplantısında konuşmamı dinlemeye bile cesaret edememişti. Buradan sesleniyorum: Az önce beni ve bazı Baro Başkanlarımızı yine hedef gösterdi. Başımıza bir şey gelirse sorumlusu MF'dir!" dedi.