21 Mayıs 2024 Salı

Faşist Aydınlık gazetesi yaşam savunucularını hedef gösterdi

Faşist Aydınlık gazetesi, Türk devletinin Mahmur, Şengal ve Derik'e yönelik saldırılarında yaşanan can kaybı ve ekokırıma tepki gösteren Kazdağları İstanbul Dayanışması'nı hedef gösterdi. 

Faşist Aydınlık gazetesi bu kez da yaşam savunucularını hedef aldı. Sömürgeci ve işgalci Türk devletinin Mahmur, Şengal ve Derik'e yönelik saldırısına ilişkin Kazdağları İstanbul Dayanışması bir twit atmış ve çok  sayıda can kaybı olduğunu belirtmişti. 

Kazdağları İstanbul Dayanışması'nın, "Türkiye Mahmur, Şengal ve Derik'e hava saldırısı düzenledi. Çok sayıda yaralı ve can kaybı var. Savaşlar en büyük ekolojik yıkımları beraberinde getirir! #SavaşaHayır #Ekokırım" paylaşımını manşetine taşıyan Aydınlık gazetesi, savaşa ve ekokırıma karşı olan bu twitin PKK'ye destek olduğunu iddia etti. 

Aydınlık gazetesi, "Kazdağları'nda yapılan maden arama faaliyetlerine karşı 'doğayı ve çevreyi koruma' adı altında, Türkiye'nin milli kaynaklarının değerlendirilmesine karşı çıkan Kazdağları İstanbul Dayanışması adlı grup, TSK'nın PKK'ya yönelik yürüttüğü operasyonlara karşı çıktı" dedi.