4 Mayıs 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 23 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 197. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 30 tutsak ise ölüm orucunda. Birçok ilde eylem yapılacak. Gelişmeler takip ediliyor.
 
NEVİN YILDIRIM DAVASI
- Yargıtay 1. Ceza Dairesi, özsavunma hakkını kullandığı için tutuklu olan Nevin Yıldırım davasında kararını açıklayacak. Kadın örgütleri "Nevin Yıldırım'a adalet" talebiyle davayı takip edecek. (11.00)
 
-İHD Adana Şubesi, ÇHD Adana Şubesi ve Adana Barosu bölge hapishanelerinde bulunan açlık grevi direnişçilerine ilişkin raporu İHD Şube binasında açıklayacak.(12.30)
 
-İstanbul Barosu, TMMOB, İstanbul Tabip Odası, KESK ve DİSK'in de aralarında olduğu örgütler, İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin İstanbul Barosu Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)
 
-SES, OHAL Komisyonunun üyeleriyle ilgili verdiği kararlara ilişkin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-Dişhekimi Sevinç Özgüner'in anısına düzenlenen "İnsan Hakları, Barış ve Demokrasi Ödül ve Anma Töreni" İstanbul Tabip Odası'nda gerçekleştirilecek. (18.30)