2 Mayıs 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 19 MAYIS 2019

AÇLIK GREVİ VE ÖLÜM ORUCU
-Leyla Güven'in Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle başlattığı süresiz dönüşümüz açlık grevi eylemi 193. gününde. 7 bini aşkın tutsak çeşitli hapishanelerde eylemi sürdürüyor. 30 tutsak ise ölüm orucunda. Gelişmeler takip ediliyor.
 
-Tutsak yakınları açlık grevlerine destek için Bakırköy ve Gebze Kadın Hapishaneleri önü ile Esenyurt Meydanı, Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda süren eylemler devam ediyor.
 
-İmralı tecridinin sonlandırılması talebiyle açlık grevi ve ölüm orucunda olan tutsakların aileleri, Adana İnönü Parkı'nda yaptıkları oturma eylemine devam edecek. (12.30)
 
-Tutsak anneleri Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bulunan Özgürlük Meydanı'nda açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için basın açıklaması yapacak. (14.00)
 
-HDP Dersim İl örgütü tarafından açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin yapılan oturma eylemi devam edecek. (18.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi, 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplar Haftası nedeniyle Hasan Ocak ve Rıdvan Karakoç, Gazi Mezarlığı'nda anılacak. (12:00)
 
-HDK Halklar ve İnançlar Komisyonu, "Halklar ve İnançlar Kendini Anlatıyor" etkinlikleri kapsamında HDK Genel Merkezinde "Arap Aleviliği" konulu söyleşi düzenleyecek. (15.00)
 
-HDP Akpazar (Peri) Belediyesi, "Birlikte çalışarak birlikte üreteceğiz" konulu panel düzenleyecek. (13.00)