1 Mayıs 2024 Çarşamba

ESP ve SGDF'den İzmir İşkur önünde eylem

İzmir İşkur önünde eylem yapan ESP ve SGDF üyeleri, "Emekçilerin yaşam ve çalışma koşulları için hiçbir başarıları yok. Başarıları patronlar içindir. Patronları kurtarmak için uğraşıp duruyorlar. Biz bu bozuk düzene mecbur değiliz. Onların zenginlikleri bizden çaldıklarıdır" tepkisinde bulundu.

İzmir'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyeleri Konak İşkur önünde açıklama yaptı. Kaldıraç okurlarının da destek verdiği eylemde "Salgın, işsizlik, kriz kader değildir, örgütlenmeye mücadeleye" yazılı pankart açıldı. 

"Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Sermayeye değil emekçiye bütçe", "Milyonlar aç, milyonlarca işsiz işte sizin düzeniniz" sloganları atan sosyalistler adına ESP PM Üyesi Gülcan Taşkıran açıklama yaptı.

Milyonlarca kişinin işsiz olduğunu söyleyen Taşkıran, "İşkur önlerinde her gün uzun kuyruklar oluşuyor. İşsizlerimiz bu kapıları arşınlıyor. Kriz ve salgın koşullarında işsizlerin arasına milyonlarca yeni işsiz eklendi. Açlık ve yoksulluk arttı" dedi. 

'BAŞARI TABLOSU PATRONLAR İÇİN'
Açıklanan "başarı tablolarının" patronlar için olduğunu vurgulayan Taşkıran şöyle konuştu: 

"Siyasal iktidarın sözcüleri her gün televizyon ekranlarında ne kadar başarılı olduklarını anlata anlata bitiremiyorlar. Emekçilerin yaşam ve çalışma koşulları için hiçbir başarıları yok. Başarıları patronlar içindir. Patronları kurtarmak için uğraşıp duruyorlar. Devlet, geçiş garantisi verdiği otoyol ve köprüler için bizden alınan vergilerle yandaşlarının kasasını dolduruyor. Patronlara teşvik üstüne teşvik verilirken, işçilere ve işsizlere vergi üstüne vergi yükü bindiriliyor.

"Bu krizin ve salgının yükü işçilerin, işsizlerin ve kadınların sırtına yükleniyor. Önümüzdeki dönem daha fazla sefaletle karşı karşıya kalacağız. İşsizlik yoksulluk kader değildir. İşsizliğe, yoksulluğa ve açlığı siyasi iktidarın politikaları neden oluyor. Bu kapitalist sömürü düzeni bunun nedenidir. Buna seyirci kalmayacağız. İşçiler, işsizler ve kadınlar emekçiler siyasi iktidarın bu politikalarına sizde seyirci kalmayın! Yoksa hepimizi daha kötü günler bekliyor! Birleşmek ve mücadele etmekten başka kurtuluşumuz yok. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz."

Gülcan Taşkıran, "salgın geçmeden her şeyi normalleştirmeye çalışıyor" eleştirisinde bulunurken, "Normalleştirmeye çalıştıkları işsizliğin artması ve önlem almadan işçilerin fabrikaya gönderilmesidir. Aynı zamanda salgın karşısında devletin alması gereken önlemleri sonlandırılarak emekçilerin bireysel tedbir almalarını istemektir" diye konuştu. 

'BİRLEŞMEK VE MÜCADELEDEN BAŞKA YOL YOK'
İktidarın Pandemi koşullarını fırsata çevirdiğini söyleyen Taşkıran, kıdem tazminatının gaspedilmek istendiğini belirtti. 

"Birleşmek ve mücadele etmekten başka yol yok" çağrısı yapan Taşkıran, "Biz bu bozuk düzene mecbur değiliz. Onların zenginlikleri bizden çaldıklarıdır. Onların zenginlikleri bizden sömürdükleridir. Bu kapitalist sömürü düzenine mecbur değiliz. Bu bozuk düzenin çarklarından biri olan İŞKUR önünde bir kez daha kurtuluşun sosyalizmde olduğunu haykırıyoruz" dedi.