5 Mayıs 2024 Pazar

ESP İstanbul'da işçi kurultayı çalışmalarını sürdürüyor

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 10 Kasım?da İstanbul?da gerçekleştireceği işçi kurultayının çalışmalarını pek çok ilçede sürdürüyor.
ESP, "Sömürüye, krize, savaşa karşı birleşelim, örgütlenelim, işçi kurultayında buluşalım" sloganıyla yürüttüğü kurultay çalışmalarını İstanbul'un pek çok ilçesinde sürdürüyor.
 
İstanbul'un Kadıköy, Ataşehir, Maltepe, Avcılar, Eyüp ve Sultangazi ilçelerinde kurultay afişlerini asan ESP'liler işçi ve emekçileri 10 Kasım Cumartesi saat 17.00'da Mecidiyeköy'de bulunan Eğitim-Sen 3 Nolu Şube'de gerçekleştirilecek kurultaya çağrı yaptı.
 
İstanbul Ataşehir ve Sultangazi'de atölyeleri ziyaret eden, sabahın erken saatlerinde işçi duraklarında kurultay bildirilerini emekçilere ulaştıran ESP üyeleri, kurultay çağrısı yaptı.
 
ESP çağrı bildirisinde "Dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi Türkiye'de de işçi hareketi günden güne mayalanmakta. 9 ilde 460 işçi yüz günleri aşan süredir direnişteler. Krizle birlikte işçi havzaları, fabrika ve atölyeler, inşaat şantiyeleri kaynıyor, öfke büyüyor. Önümüzdeki süreçte bu öfke daha da büyüme ve gelişme gösterecektir. Yaşanan süreç ve gelişmeler sosyalist harekete de önemli görevler yüklüyor. Sosyalist hareketle işçi sınıfı hareketi aynı kulvarda birleşememenin sıkıntı ve sorunlarını yaşamaktadır. ESP olarak bu sorunları ve çözüm yollarını tartışmak, sınıf perspektifimizi bilince çıkartmak amaçlı işçi kurultayı düzenliyoruz. Her birinizin katkısı, öneri ve düşünceleri, ortak akıl ve irade birliği için önemli ve değerlidir. Sizleri bu sorumlulukla kurultaya katılmaya davet ediyoruz" denildi.