17 Nisan 2024 Çarşamba

ESP direnişteki Cargill işçilerini ziyaret etti

ESP İstanbul İl Örgütü, 156 gündür direnişte olan ve Cargill işçileri ziyaret etti. Burada yapılan konuşmada, "Bu direnişin yalnızca Cargill işçilerin değil tüm işçi sınıfının direnişidir" denildi.
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Örgütü, 156 gündür direnişte olan ve Cargill Genel Merkezi önünde oturma eylemi yapan işçileri ziyaret etti.
 
"Cargill işçileri yalnız değildir" pankartını açan ESP'liler "Direne direne kazanacağız", "Birleşe birleşe kazanacğız", "Cargill işçisi yanlız degildir" sloganlarıyla eylem alanına yürüdü. Ziyarette ESP adına yapılan konuşmada, başta Cargill, Flormar ve 3. havalimanı işçilerinin direnişleri selamlandı. Konuşmada, "Bu direnişin yalnızca Cargill işçilerin değil tüm işçi sınıfının direnişidir. Buradaki kazanımın veya yenilginin hepimizindir. Başarmaktan başka seçeneğimiz yok. Yanlız başımıza kazanma şansımız zayıf ama birleşik mücadeleyle kazanabiliriz" diye kaydedildi.
 
Tek Gıda-İş Sendikası adına yapılan konuşmada ise "ESP'yi Osmangazi'de Bursa'da ve diğer işçi direnişlerinden tanıyoruz. Bundan sonra da desteklerine devam etmelerini istiyoruz" denildi.