2 Mayıs 2024 Perşembe

ESP: 200. Günde 200 Bin Ses?e sen de katıl

Ezilenlerin Sosyalist Partisi: ?Leyla Güven'in açlık grevine başlamasının 200. günü olan 26 Mayıs?ta hep birlikte dört bir yandan ve onlarca biçimde kendi sesimiz, sözümüz ve biçimimizle sorunu çözmekle yükümlü iktidara seslenelim istiyoruz.? Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), tecride karşı Leyla Güven öncülüğünde başlayan açlık grevleri direnişine destek vermek amacıyla 26 Mayıs'ta tüm duyarlı kamuoyunu tutsakların sesine ses vermeye çağırdı.

Siyasi tutsakların ve dışarıda yüzlerce kişinin katılımıyla devam eden direniş 26 Mayıs'ta 200. gününe girecek. ESP tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Tecrit sorununun bir kişi ya da hareketin özel sorunu olmadığı aksine bir bütün olarak demokrasi mücadelesinin başat sorunlarından biri olduğu ve demokrasi güçlerinin insani duyarlılık taşıyan herkesin konuya böyle yaklaşması gerektiği inancındayız. Bu politik olduğu kadar insani bir sorumluluktur. Direnişe ve talebine ilişkin ne düşünüldüğünden bağımsız olarak hepimiz bir şeyler yapmalı, ölüm pahasına yükseltilen bu çağrıya yanıt vermeliyiz” denildi.

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “Bu kapsamda Leyla Güven'in açlık grevine başlamasının 200. günü olan 26 Mayıs’ta hep birlikte dört bir yandan ve onlarca biçimde kendi sesimiz, sözümüz ve biçimimizle sorunu çözmekle yükümlü iktidara seslenelim istiyoruz. Çünkü birleşirsek ve hep birlikte haykırırsak sorumluları harekete geçmeye zorlayabiliriz.”

“Bu kapsamda sizleri de ‘200. günde 200 bin ses’e katılmaya çağırıyoruz. Herkesin yapabileceği bir şeyler mutlaka var. Kendi sesiniz, sözünüz ve biçiminizle bu çığlığa katılmanızı rica ediyor ve başarılar diliyoruz.”

Neler yapabiliriz:

Kişi ya da kurum olarak 26 Mayıs’ta evinizde, işyerinizde, bir kurumda ya da herhangi bir yerde bir günlük açlık grevine girebilirsiniz.

26 Mayıs’ta belli bir mekanda, sokakta ya da yazılı bir açıklama ile sorunun çözümü için sorumluluk sahiplerini harekete geçmeye çağırabilirsiniz.

Hazırlayacağımız görsel ve videoları sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilir ve paylaşımların çoğalması için çaba sarf edebilirsiniz.

Bulunduğunuz mahallede ilgili kişi ya da kurumlarla bir araya gelerek gece yürüyüşleri, ses çıkarma, ışık söndürüp açma (26 Mayıs günü saat 20.30’da) gibi eylemler yapabilirsiniz.

26 Mayıs günü Leyla Güven şahsında direnişin sembolüne dönüşen sağlık maskeleriyle veya dolaşabilirsiniz.

26 Mayıs günü içeride ya da dışarıda direnen bir açlık grevcisine kart atabilir ya da yakınsanız ziyaret edebilirsiniz.

Bir duvara bir yazı yazabilir, bir radyodan direnişçiler için istekte bulunarak direnişçilerin sesiyle buluşabilirsiniz.

26 Mayıs günü hapishane önlerinde direnen anneleri ziyaret edebilirsiniz.

26 Mayıs günü akşam saat 21.03’te #Leylaya200BinSes (Hashtag’in belirtilen gün ve saatte kullanılacağı için önceden kullanılmaması rica olunur) hashtagi ile yapacağımız hashtag eylemine katılabilir ve katılımı arttırmak için tüm ilişkilerinizi ikna edebilirsiniz.

Bu çağrıyı özel veya kurumsal hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz. Ayrıca yaptıklarınızı 26 Mayıs günü 21.03’te yapacağımız hashtag eyleminde paylaşabilirsiniz.