4 Mayıs 2024 Cumartesi

Erkek avukattan, danışmaya giden kadına cinsel saldırı

Avukat Ünal Işık'ın danışmanlık için gelen bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan davanın 2. duruşması görüldü. Duruşmada sanık Işık, suçlamaları reddederek, saldırıya maruz bıraktığı kadının iftira attığını kaydetti.
Avukat Ünal Işık, kendisine bir konu için danışmaya gelen E.Ç.'ye "cinsel saldırıda" bulundu. E.Ç., "cinsel saldırı" ve "hürriyetten yoksun bırakma" iddiasıyla Avukat Işık hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak, dava kadının beyanına rağmen salt "basit cinsel saldırı"dan açıldı. Davanın 2. duruşması Bakırköy Adliyesi 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Duruşmada hazır bulunan sanık Ünal Işık, savunmasında E.Ç.'nin kendisine biraz danışmanlık biraz da arkadaşlık için geldiğini, 2 ay önce sosyal medyadan tanıştıklarını iddia etti, kadının sürekli "mahrem" şeyler söylediğini öne sürerek saldırıyı meşrulaştırmaya çalıştı. 
 
Işık, savunmasında şunları söyledi: "Bana sürekli sorması gereken mahrem şeyler olduğunu söylüyordu. Bunu sosyal medya üzerinden değil, yüz yüze söylemek istediğini belirtiyordu. Bana sürekli kendisi mesaj atıyordu, ben de cevap veriyordum, olay günü de kendisi görüşmek istedi. Esenler'de buluşmaya karar verdik, hava çok sıcak olduğu için ofise geçelim dedi. Ofise geçtiğimizde hava sirkülasyonu olsun diye ofisin kapısını açık bıraktım. Kendisi sürekli küfürlü, argo konuşuyordu, sürekli eski erkek arkadaşının mahrem şeylerini anlatıp mağdur edebiyatı yapıyordu. Görüşmemiz ne avukat müvekill görüşmesi ne de iki arkadaş görüşmesiydi, ikisinin tam ortası."
 
SANIK SALDIRIYI İNKAR ETTİ
 
Kendilerinin ortak bir tanıdıkları olduğunu söyleyen sanık Işık, "Bana ortak tanıdığımız kız hakkında 'orospu' yazıp Facebook'ta paylaşmanın suç olup olmadığını sordu, ben de suç olduğunu söyledim. Bana soracağı asıl konu eski erkek arkadaşı ile bir kızın görüntüsüymüş, onu nasıl kullanacağını sordu. Görüntü elimde diyerek bana göstermeye çalıştı, ben de 'bu ahlaksızlık için mi buraya geldin' diye tepki gösterdim. Bana bunun üzerine hakaret etti. 2 gün sonra benden şikayetçi olduğunu, ödeme yaparsam şikayetini geri çekeceğini öğrendim. Ödeme yapmayı kabul etmedim" diyerek saldırıyı inkar etti.
 
Mağdur kadının avukatı, sanık Işık'a "Müvekillimin defalarca mesaj attığını iddia ediyor, bu mesajları mahkemeye sunmasını talep ediyoruz" dedi.  Bunun üzerine sanık Işık, E.Ç.'yi engellediği için konuşmaları sunamayacağını söyledi.
 
Saldırıya maruz kalan kadının avukatı, D.D. isimli kadının, mağdur E.Ç.'ye şikayetini geri çekmesine yönelik attığı mesajlar mahkemeye sunuldu. Mesajların içeriğini hakim mahkemede okudu. Mesajlarda sanık Işık'la nişanlı olduğunu iddia eden D.D.'nin, E.Ç.'ye şikayetini geri çekmesi yönünde baskı yaptığı ve "O zaten cezasını çekiyor emin ol" dediği kaydedildi. Sanık bu konuşmanın da kurgu olduğunu söyledi.
 
Duruşma 12 Eylül 2019 tarihine ertelendi.
 
Duruşma sonrası sanık avukatları E.Ç.'yi ve avukatını müvekkilinin saygınlığının zedeleneceği gerekçesiyle olayın duyulmaması yönünde tehdit etti.