3 Mayıs 2024 Cuma

Eren Eroğlu davasında aynı manzara: Heyet raporlu olduğu için dava görülmedi

İş cinayetinde hayatını kaybeden Eren Eroğlu davasında bugün karar çıkması bekleniyordu. Ancak, heyetin tamamı raporlu olduğu ve başka bir heyet duruşmaya çıkmadığı için dava görülemedi.
İş cinayetinde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Eren Eroğlu davasının bugünkü duruşmasında da herhangi bir gelişme olmadı.
 
4 yıldır devam eden davada 6 mahkeme, 16 üye ve 6 savcı değişti.
 
Bugünkü duruşmada da heyetin tamamının raporlu olduğu görüldü.
 
Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başka bir heyet de duruşmaya çıkmadığı için dava görülemedi. Duruşma 15 Ocak'a ertelendi.
 
Eren Eroğlu, 31 Ekim 2013 tarihinde Esenyurt Özel Doğa Hastanesi'nde tabela takma işi yaparken, akıma kapılarak yaşamını yitirmişti.
 
SAVCI MÜTALAASINI VERDİ
 
Savcı 14 Mart 2017 tarihli duruşmada mütalaasını vermişti. Mütalaada, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa ve İmar ve Şehircilik Müdürü Faruk Dedeoğulları'nın da aralarında bulunduğu 4 kişinin beraati istendi. Diğer 3 sanığın ise "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar istendi.
 
Savcı mütalaasında bilirkişi raporunu dikkate almadı.
 
Bilirkişi, hastaneye iskan ve ruhsat veren Esenyurt Belediyesi, hastane binasını projelendirenler ve yapan kişiler, uygun olmayan binada hastane kuran ve işleten Doğamed Sağlık Hizmetleri AŞ, hastanenin İşletme müdürü Ulucan Köse'yi asli kusurlu bulmuştu.
 
Rapora göre,  Eren Eroğlu’nun çalıştığı TDS şirketinin müdürü Erol Mutluyu  ile bu şirkette ustabaşı olarak çalışan Emin Telbisoğlu, tali kusurluydu.
 
TEİAŞ da kusurlu bulunurken; TDS şirketinin sahibi Pınar Öz kusurlu bulunmamıştı. 
 
ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA
 
Duruşma sonrasında Adalet Arayan İşçi Aileleri, iş cinayetinin cezasız bırakılmaması ve başka iş cinayetlerinin yaşanmaması için davanın peşini bırakmayacaklarını belirtti.