7 Mayıs 2024 Salı

Erdoğan kaybettiğini kabul etti

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda İstanbul'da buraya hareket ettiğim ana kadar ilçe sayısı Cumhur ittifakında. Bu ne demektir. Halkımız büyükşehir belediye başkan adayı olarak verse dahi ilçelerin çoğu bizde" açıklaması yaptı. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Genel Merkezi'nde "balkon konuşması" yaptı.
 
Erdoğan, şunları söyledi: 
 
"Bazıları kendini darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım. 4,5 yıl bu kardeşiniz cumhurbaşkanı mı, AK Parti iktidar mı? Bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek bundan sonra da devam edeceğiz. Cumhur ittifakı olarak bizi sandıkta birinci yapan milletime şükranlarımı sunuyorum.
 
Kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masalarına sunanlara verdiği çok önemli bir derstir.
 
Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri allamamızı gönüllere yeterince girmemiş olarak görüyorum. Milletimize kendimizi ifade etmenin gayreti içinde olduk. Buna rağmen eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunun halkımızda arayamayız. Yine kendimizde arayacağız.
 
İtirazlarımızı yapacağız. Netice alırız ya da almayız. Şunu unutmayın her olanda hayır vardır. Demokrasi mücadelesi budur.
 
Şu anda Ankara’da ilçelerin çoğu AK Parti’de. Böyle bir tablo var. Şu anda İstanbul’da buraya hareket ettiğim ana kadar ilçe sayısı Cumhur ittifakında. Bu ne demektir. Halkımız büyükşehri belediye başkan adayı olarak verse dahi ilçelerin çoğu bizde.
 
Önümüzdeki süreç değişim yılı olacaktır. 4,5 yıl seçim yok.
 
Hedefimiz Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki tehlikeyi ortadan kaldırarak ülkemizdeki sığınmacıların yurtlarına dönebilmelerini sağlamaktır. Yeni yönetim sistemimiz 9 aydır yürürlükte. Bu uygulama döneminden elde ettiğimiz neticelerin ışığında eksikleri tamamlayacak, yeni reformlarla sistemi tahkim etmeyi özellikle sürdüreceğiz.
 
Yüzde 52 oy almış partimiz var. Bu seçimin birinci partisi AK Parti. Diğerleri düşünsün. Bizim düşünmeye herhangi bir şeyimiz yok. Biz daha ileri diyoruz. Bunun için de bu seçimde nerede ne tür eksiğimiz var, bunları telafi ederek çalışma esaslarıyla inşallah yolumuza devam edeceğiz."