7 Mayıs 2024 Salı

Erdoğan, düşük faiz-yüksek kur politikasını sürdürecekleri mesajını verdi

Kabinenin ardından konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faiz-yüksek kur politikasını sürdürecekleri mesajını verdi. Erdoğan'a göre "fiyat artışları", yatırım, üretim ve istihdamı artırıyormuş.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

ENFLASYON, KUR VE FİYAT ARTIŞLARI
Erdoğan "Faiz sebep, enflasyon neticedir" söylemini tekrarlayarak ekonomideki duruma ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemizde kurdaki hareketlerin de etkisiyle yükselen enflasyonla veya fiyat artışıyla sonuçlanan ekonomik sıkıntılar elbette vardır. Enflasyonun olduğu yerde yatırım olmayacağı, üretim azalacağı, istihdam düşeceği için dengeler bozulur.

"Buna karşılık sadece kurdaki yükselişe bağlı olarak kimi ürünlerde ortaya çıkan fiyat artışıysa yatırımı, üretimi ve istihdamı doğrudan etkilemez. Tam tersine kurdaki rekabet gücü yatırımda, üretimde ve istihdamda artışa yok açar. Ülkemizde yaşanan durum tam da budur. Yani fiyat artışıdır."

'YÜKSEK FAİZ, DÜŞÜK KUR KISIR DÖNGÜSÜ YERİNE...'
İstihdamı arttırmanın yolunun yatırım, üretim, ihracat, büyümeden geçtiğini ifade eden Erdoğan, "Türkiye'nin her kalkınma hamlesinin önünün darbe, vesayet, krizle kesilerek IMF, Dünya Bankası, mandacı iktisatçılarımız tarafından yönlendirmeye çalışıldığı gerçek işte budur" dedi.

Erdoğan "Biz geçmişte uzunca bir süre denenmiş ama bir türlü sonuç alınamamış yüksek faiz, düşük kur kısır döngüsü yerine yatırım, üretim, istihdam, ihracat, büyüme odaklı ekonomi politikamızla ülkemiz ve milletimiz için en doğru olanı yapmakta kararlıyız" diye kaydetti.

ASGARİ ÜCRET
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz" dedi.