19 Nisan 2024 Cuma

Emekli-Sen 19 Eylül'de imza kampanyası başlatıyor

DİSK'e bağlı Emekli-Sen, TBMM'yi devre dışı bırakan, yeni yönetim modelini kabul etmediklerini belirterek, TBMM'yi duruma el koymaya ve sorumluluk almaya çağırdı. Emekli-Sen bunun için 19 Eylül'de bir imza kampanyası başlatacaklarını kaydetti.
DİSK'e bağlı Emekli-Sen Sendikası, halkın iradesini yok sayan, yeni yönetim modelinin uygulamalarıyla mağdur ettiği emekçi halkın sorunlarına sahip çıkması ve çözüm üretmesi için Meclisi göreve çağırdı.
 
Düzenlenen basın toplantısında konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, denetimsiz tek adam yönetiminin, yeni yönetim biçimi olarak anayasa güvencesine alındığını hatırlatarak, iktidarın, seçimlerin geçmesiyle birlikte, ekonomik krizin ağır faturasını halka ödetmeye çalıştığını belirtti.
 
Elektrik, doğalgaz, su, ulaşım, akaryakıtın da arasında olduğu herşeye zam geldiğine dikkat çeken Beysülen, "Bu ürünlerin birçoğunun fiyatı bir sefer değil iki hatta üç sefer arttığı ve toplumun neye ne zaman zam geldiğini takip edemez hale getirildiği günlerden geçiyoruz" diye kaydetti.
 
Ülkeyi yönetenlerin, halka doğruyu söylemediğini ve krize karşı gerekli tedbirleri almadığını ifade eden Beysülen, "Önümüzün kış ve bu kış, ülke nüfusunun emekçi çoğunluğu için oldukça çetin geçecek" dedi.
 
Böysülen, "Krizin mağdur ettiği, kesimlerin başında gelen emeklilerin temsilcisi sendika olarak, TBMM'yi devre dışı bırakan, yeni yönetim modelini kabul etmiyor ve TBMM'yi duruma el koyarak, sorumluluk almaya çağırıyoruz" diye konuştu.
 
Beysülen, parlamentonun duruma el koymasını ve emeklilerin sorunlarını çözmesi talebiyle 19 Eylül'de imza kampanyası başlatacaklarını söyledi.