5 Mayıs 2024 Pazar

'Diyarbakır'da kayyım belediyenin demirbaşlarını kaçırıyor'

Diyarbakır'ın yeni seçilen belediye eşbaşkanları Mızraklı ve Alökmen Uyanık, belediyelere ait taşınmazların kayyımlar tarafından kaçırıldığını belirtti, "Bu yanlışlardan bir an önce dönülmeli ve halktan özür dilenmelidir" dedi.
Diyarbakır’da oyların %62.84’ünü alarak Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık, belediyenin demirtaşlarının kayyım tarafından kaçırılması üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 
 
Bu yanlıştan dönülmesi çağrısı yapan Mızraklı ve Alökmen, "Halka ait olan ve hukuksuzca gasbedilen, devredilen ve çalınan belediyelerimizin tüm mal varlıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın" dedi.
 
2016 yılında kayyum atanarak gasbedilen tüm belediyelerde yapılah hukuksuz işlemlerin Sayıştay raporlarına da yansıdığına dikkat çeken Eşbeşkanlar, şunları belirtti: "1 Nisan 2019 itibari ile kaybettiklerini anlayan kayyumlar tarafından dünden beri belediyelerimizin önlerinde nakliye araçları ile taşıma yapılmakta, belediyelerimize ait demirbaşlar kaçırılmaktadır. Bunların yanı sıra yapılan finansal işlemlerinde yasal olmadığını, adeta talandan mal kaçıran zihniyetin tezahürü olduğu anlaşılmaktadır. Bunun ismi hırsızlık ve yolsuzluktur. Bu hırsızlığa, yolsuzluğa ve hukuksuzluğa göz yuman, imza atan veya seyirci kalan sorumluluk mevkiindeki tüm kesimlerin bu suça iştirak ettiğini ve çalışmaya başlayacağımız ilk günden itibaren yaşanan hukuksuzlukları ortaya çıkarıp adalet yoluyla bunlardan tek tek hesap soracağımızı açıkça belirtiyoruz. Dün itibari ile kayyumların hiçbir zaman hukuki kabul etmediğimiz tüm yetkileri artık seçimlerle birlikte tamamen sona ermiştir. Bu yanlışlardan bir an önce dönülmeli ve halktan özür dilenmelidir.
 
Halka ait olan ve hukuksuzca gasbedilen, devredilen ve çalınan belediyelerimizin tüm mal varlıklarının hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi bulunmasın."