30 Nisan 2024 Salı

Diyarbakır ve Van’da Adalet Nöbetleri sürüyor

Hasta tutsakların ailelerinin Diyarbakır ve Van barolarında başlattığı Adalet Nöbetleri devam ediyor. Aileler, tutsakların serbest bırakılmasını istediklerini vurgulayarak, adalet için mücadele ettiklerini belirtti.

Hasta ve ceza infaz sürelerini tamamladıkları halde tahliyeleri ertelenen tutsakların serbest bırakılması için Diyarbakır Barosu’nda başlatılan Adalet Nöbeti 73’üncü gününde. Iğdır S Tipi Kapalı Hapishanesi’ne sevk edilirken çıplak aramaya maruz bırakıldığı için açlık grevine giren Hogir Batu’nun annesi Zahide Batu, nöbetteki ailelere dayanışma ziyaretinde bulundu. Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Diyarbakır Barosu avukatları da ziyaretçiler arasında yer aldı.

Anne Batu, adalet için geldiğini belirterek, “Oğluma 50 yıl ceza verdiler. Kabul etmiyorum. Oğluma gönderdiğim hiçbir şeyi içeri almadılar. Yüzünü kurulayacak havlusu bile yok. Hiçbir tutuklunun cenazesinin cezaevinden çıkmaması gerekiyor. Oğlumun arkasındayım” dedi. 
 
Tutuklu yakını Hazal Yıldırım ise “Adalet için, cezaevlerinden cenaze çıkmasın diye buradayız. Barış için buradayız. Sesimiz gideceği yere kadar gitsin” diye konuştu. 
 
VAN’DA 48’İNCİ GÜN
Tutsak ailelerinin Van Barosu’ndaki Adalet Nöbeti de 48’inci gününde. Bugünkü eylemi, Van F Tipi Hapishanesi’nde tutsak olan İrfan Sabay’ın annesi Behice Sabay ve aynı hapishanede tutsak olan İbrahim Alkan’ın eşi Dilşah Alkan sürdürdü. Nöbeti, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Van Şubeler Platformu bileşenleri ziyaret etti.

Platform adına konuşan Hülya Atlı, Adalet Nöbetleri için, “Yapılan bu eylem kutsaldır ve her zaman annelerin yanındayız” dedi. Behice Sabay ise, hapishanelerdeki hak ihlallerine karşı adalet için mücadele ettiklerini belirterek, “Tüm tutukluların serbest bırakılmasını istiyoruz. Adalet istiyoruz” diye konuştu.