24 Nisan 2024 Çarşamba

DİSK/Gıda-İş, işçileri salgının sonuçlarına karşı örgütlenmeye çağırdı

DİSK/Gıda-İş Adana Temsilciliği, işçileri krizin ve salgının sonuçlarına karşı örgütlenmeye çağırdı.

DİSK/Gıda-İş Adana Temsilciliği örgütlenme kampanyası başlattı. Kampanyanın duyurusunun yapıldığı basın toplantısında, krizin ve salgının faturasının işçilere ödetilmeye çalışıldığı vurgulandı, örgütlenme çağrısı yapıldı.

Basın toplantısında konuşan Gıda-İş Adana Bölge Temsilcisi Gökhan İmrek, "Patronlar işçileri daha fazla sömürmenin yollarını ararken hükümet onlar için yasalar çıkarıyor. Krizin ve salgının faturası patronlara" diyerek örgütlenme kampanyalarını duyurdu.

İŞÇİLERE YA 'EVDE KAL, AÇLIKTAN ÖL' YA DA 'İŞE GİT, VİRÜSTEN ÖL' DENİLDİ
Yoğun çalışmak zorunda kalan gıda işçilerinin salgın koşullarında virüs tehlikesi ve geçim sıkıntısıyla karşı karşıya bırakıldığını ifade eden İmrek, özellikle de örgütsüz ve sendikasız işyerlerinde, çalışma saatleri artırılırken, bantların hızlandırılarak esnek ve güvencesiz çalışma koşullarının hakim olduğunu söyledi. İşçilerin önemli bir kısmının, ücretsiz maske ve dezenfektana dahi ulaşamadığını söyleyen İmrek, "Virüs tehlikesiyle yüz yüze olan işçiler adeta sopa zoruyla çalıştırılmış, tıklım tıklım servislerle işyerlerine taşınmışlardır. Kısa çalışma adı altında işsizlik primlerinin de yağmalandığı işçilere, ya 'evde kal, açlıktan öl' ya da 'işe git, virüsten öl' denilmiştir. Özetle; işçiler, salgın ve sömürü sarmalında hayat mücadelesi vermek zorunda kalmıştır" dedi.

Hükümetin ve patronların saldırılarına dayanışma ve ortak mücadeleyle başa çıkılabileceğini ifade eden İmrek, "Gıda-İş Adana Temsilciliği olarak bizler de; ilimizdeki tüm gıda sanayi işçilerini, Anayasayla güvence altına alınmış olan sendikalılaşma hakkımıza sahip çıkmaya ve kazanılmış haklarımızın gasbedilmek istenmesine karşı, insanca bir yaşam ve çalışma koşullarının sağlanabilmesi için, DİSK/Gıda-İş çatısı altında birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz" diye konuştu.