28 Mart 2024 Perşembe

Direnişteki TOKİ işçileri: Mücadelemizi yükselteceğiz

Mamak Gülveren TOKİ evlerinde direnişte olan işçiler, tehdit ve oyalamalara karşı yaptıkları açıklamada, "Direnç ve inançla alınterimizin gasbına karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Bu onurlu mücadelemizde herkesi dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.
Direnişteki TOKİ işçileri, direnişleriyle ilgili "Alınterimizin gasbına karşılık direnişteyiz" başlıklı açıklama yaptı.
 
Mamak Gülveren TOKİ evlerinde çalışan işçiler direnişe başlama süreçlerini şöyle açıkladı: "Bizler Ankara TOKİ konutlarında çalışan işçileriz. Yaklaşık 2 yıldır TOKİ'de yüklenici firma Gökhan Saral'ın sahibi olduğu Çınar Alt Yapı A.Ş & Etken Gayrımenkul Yat. İnş. Ltd. Şti. ve işortaklığında çalışıyoruz. 2018 şubatında konkordato ilan eden Gökhan Saral'ın şirketinden TOKI'nin tüm alacak ve haklarımızı ödeyeceği taahhüdü nedeniyle işe devam ettik. 2018 Ocak ayından bu yana hiç bir ücret almadığımız gibi devlet kuruluşu olan TOKİ ve taşaron firma bizleri sigortasız ve kaçak olarak çalıştırmıştır. TOKİ yönetiminin 2018 nisanında ödeme yapacaklarına dair verdikleri söz ve taahhüt şu ana kadar defalarca yerine getirilmeyerek bugüne gelinmiştir."
 
Alınterilerinin gasbına yönelik gerek TOKİ'nin gerekse taşaron firmanın yaptığı oyalamaların karşısında TOKİ işçilerinin 22Kasım günü TOKİ Gülveren konutları önünde hakları için direnişe başladıkları ifade edilen açıklamada, "Bunun üzerine 26.11.2018 tarihinde TOKİ'nin şantiye şefi ile beraber Mamak ilçe emniyet müdürü bizlerle görüşerek 28.11.2018'de ödeme yapılacagını belirterek direnişi bitirmemizi söylemiştir. 28.11.2018'e gelindiginde bize ödeme yerine kolluk güçleri vasıtasıyla mamak emniyet müdürlüğü'ne götürülerek burada kaymakam, emniyet müdürü, 2 bakanlık müfettişi TOKİ yetkilisi ve taşeron firma avukatlarıyla görüşme yapıldı. Yine bildik oyalama taktiğiyle 30.11.2018 tarihinde ödeme yapılacağı taahhüt edilerek direnişe devam edilirse gözaltı ve tutuklama tehdidinde bulunulmuştur. Gelinen noktada alacaklarımız ödenmemiştir" denildi.
 
Hak verilmez alınır bilincinde olduklarını belirten direnişteki TOKİ işçileri, "Tüm tehdit ve oyalamalara karşılık direnç ve inançla alınterimizin gasbına karşı mücadelemizi yükselteceğiz. Bu onurlu mücadelemizde herkesi dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtti.