26 Nisan 2024 Cuma

Direnişteki Termokar işçilerine destek ziyareti

15 gündür direnişte olan Termokar işçilerine dayanışma ziyaretinde bulunan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, "İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa işçilerin çalışma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler geri alınmalıdır. Sendika olarak mücadelemizi arttırarak sürdüreceğiz" dedi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Termokar Isıtma Soğutma ve Klima Sistemleri Fabrikasında işten çıkarılan DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçilerin direnişi 15. günü geride bıraktı.
 
Direnişteki işçileri Birleşik Metal-İş Sendikası İzmir Şubesi'nden örgütlü işçiler ziyaret etti. Ziyaret eden işçiler arasında Manisa'daki fabrikaların yanı sıra İzmir Çiğli, Kemalpaşa ve Gaziemir organize sanayilerindeki fabrikalardan işçiler de katıldı.
 
Fabrika önündeki eylemde işçiler "Açlıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmeyiz", "İş ekmek yoksa barış da yok" ve "Birleşen işçiler asla yenilmez" sloganlarını attı. Sendikanın genel merkez yöneticilerinin yanı sıra Manisa Emek ve Demokrasi Güçleri de ziyarete etti. Açıklama sırasında fabrikanın güvenlik görevlisinin görüntü kaydı alması dikkat çekti.
 
Burada konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Termokar fabrikasında yaşananların sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğüne gösterilen tahammülsüzlüğün açık göstergesi olduğunu belirtti.
 
Bir çok fabrikada benzer durumların yaşandığının ancak işçilerin kararlı tutumuyla Birleşik Metal-İş’in örgütlendiğini de ifade eden Serdaroğlu "İşyerinde çalışma barışı isteniyorsa işçilerin çalışma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler geri alınmalıdır. Sendika olarak mücadelemizi arttırarak sürdüreceğiz" dedi.