20 Nisan 2024 Cumartesi

DGD'den, ÖSYM önünde YKS protestosu

Devrimci Gençlik Dernekleri, koronavirüs salgını yayılmaya devam ederken yapılan YSK'ye ve sınav nedeniyle iki öğrencinin yaşamını yitirmesine karşı İstanbul'daki ÖSYM binası önünde eylem yaptı.

Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD), salgının yayılımı devam ederken tüm tepkilere rağmen YKS'nin ertelenmemesine ve iki öğrencinin sınav nedeniyle intihar etmesine karşı İstanbul'da ÖSYM binası önünde eylem yaptı.

"Virüsün yayılmasının da yitirdiğimiz sıra arkadaşlarımızın da sorumlusu sizsiniz" pankartının açıldığı eylemde sık sık "AKP'nin düzeni öldürüyor", "İntihar değil bu bir cinayet" ve "Geleceğimizi size bırakmayız" sloganları atıldı.

Eylemde yapılan açıklamada, "AKP patronlara milyar dolarlık yardımlar yaparken virüsun faturasını bizlere gençlere emekçilere halka kesimeye çalışıyor her fırsatta saldırılarını daha da artırıyor. Geçimini sağlamak için kayıt dışı güvencesiz işlerde çalışmak zorunda kalan arkadaşlarımız pandemi sürecinde geçinemez oldu. TÜİK verileri yalan söylüyor genç işsizlik pandemi sürecinde daha önce hiç olmadığı kadar arttı. Bizler de bize nefes almak hakkı dahi tanımayan bu düzene karşı tüm gençliği mücadeleye çağırıyoruz" denildi.