6 Mayıs 2024 Pazartesi

Devrimci Parti: Halk iktidarı için sokağa

Sömürüye karşı sokağa çıkan halkın öfkesinin sandığa yönlendirilmesine tepki gösteren Devrimci Parti Genel Merkezi, "Halk iktidarı için sokağa" çağrısı yaptı.

Devrimci Parti Genel Merkezi, ekonomik krize karşı yükselen eylemlere ilişkin açıklama yaptı. Cumhur ittifakının da, Millet ittifakının da olası bir seçime kadar "oy kullanmak" dışında yoksul emekçilere önerdikleri tek şeyin her gün bu kendilerine sunulan kadere razı olmak olduğu kaydedilen açıklamada, halkların bir gün değil bir dakika dahi tahammülü kalmadığı vurgulandı.  

"Halklarda biriken öfkeye karşı faşist iktidar sokağa çıkanları, grev yapan direnişe geçen işçileri, kadınları, gençleri 'palalılarla' tehdit ederken, CHP'nin başını çektiği Millet ittifakı da; sokağa çıkmanın provokasyon olduğunu, sokağa çıkılırsa kaos olacağını salık veriyor" denilen açıklamada, milyonların sokağa çıkmasında kaosu yaşayacak olan sadece sömürü düzeni olduğu vurgulandı. 

Açıklama, şöyle devam etti: "İki düzen ittifakı ve onların koruduğu patronların iktidarı korkuyor. Sömürünün çarklarının parçalanmasından, halkların özgür olmasından korkuyorlar. Çünkü emekçiler birleşerek eşit, özgür bir dünya için ayağa kalkarlarsa saltanatları sarayları yıkılacak. Dünyanın her yerinde tarih göstermektedir ki; emekçiler, ezilenler ancak sokağa çıktıklarında kazanmaktadır. Bugün emekçilere dayatılan bizi kimin sömüreceği arasında bir tercih yapmak değil, kendi iktidarımızı kurmaktır. O nedenle seçim yapacağı bile belli olmayan bir iktidardan istifa etmesini istemek zulme seyirci kalmaktır.

Emekçi halkların bu düzenden tek kurtuluş umudu sosyalizmdir. Sosyalizm insanın insan tarafından sömürülmesini yok edecek, işçileri, emekçileri kölelikten kurtaracak tek çıkış yoludur ve halk iktidarı ancak sokakta kurulur."