23 Nisan 2024 Salı

Dev Yapı-İş Sendikası, Batı Mahal'de eylem yaptı

Dev Yapı-İş Sendikası, Batı Mahal şantiyesindeki çalışma koşullarının düzeltilmesini, işten atılan üyelerinin ise hakkının verilmesini istedi.
Dev Yapı-İş Sendikası, Büyükçekmece'deki Pelican Hill Sitesi önünde yaptığı eylemle Batı Mahal şantiyesindeki çalışma koşullarının düzeltilmesini, işten atılan üyelerinin ise hakkının verilmesini istedi.
 
Eyleme DİSK'e bağlı Gıda-İş ve Hak-İş'e bağlı Liman-İş sendikaları ile HDP 1. Bölge Milletvekili Adayı Musa Piroğlu da destek verdi. Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut, "Başvurularımıza rağmen, her zaman olduğu gibi patronların yanında olan iktidar, seçimleri bahane ederek şantiyelerdeki denetimleri durdurdu. İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemleri alınsın diyen Soner arkadaşımız da, iktidardan güç alan patronlar tarafından tazminatsız işten atıldı. Arkadaşımız tazminatını alana kadar, içerideki haklarımızı alana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.
 
HDP Milletvekili Adayı Musa Piroğlu ise "Patronlar ve onların iktidarı işçilere ölümüne çalışmak ya da işsizlik ve açlık dışında bir seçenek bırakmıyor. İnşaat işçilerine reva görülen uygulama, aslında AKP politikalarının işçi sınıfına nasıl bir yaşam ve nasıl bir gelecek vadettiğinin de bir göstergesidir. Ama bunlara karşı insanca çalışmak ve yaşamak bizlerin ellerinde. Bunun için işçi sınıfının önünde tek bir çıkış yolu var. Nasıl siyasal iktidarı devireceksek, bu patonların saltanatına da işçi sınıfıyla beraber son vereceğiz" diye belirtti.