4 Mayıs 2024 Cumartesi

DEÜ'de sağlık emekçilerinin ek ödeme eylemi sürüyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi sağlık emekçileri, ek ödemelerdeki kesintilere karşı eylemlerini sürdürüyor.

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi sağlık emekçileri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile birlikte iktidarın tüm sağlık çalışanlarına tavandan ödeneceğini açıklayıp, sonrasında Covid-19 servislerinde görev yapanlarla sınırlı tuttuğu performans ücretleri ödemelerindeki kesintilere yönelik protestolarını bugün de sürdürdü. Sağlık emekçilerine çok sayıda sağlık ve meslek örgütü de destek verdi.

Kesintilere ilişkin Başhekimlik ile yapmak istedikleri görüşme taleplerine hala yanıt alamayan sağlık emekçileri, balonlar uçurdu ardından hastane bahçesindeki kafede açıklama yaptı.

SES İşyeri Temsilcisi Günseli Uğur tarafından yapılan açıklamada, pandemi günlerinde travma yaşayan birçok sağlık emekçisinin tedavi gördüğünü söyledi. Uğur, yaşadıkları travma sonrası stres bozukluklarının sağlık emekçilerinde tükenmişlik sendromunu arttığını da dile getirdi.

Uğur'un ek ödemelerde yapılan kesintilere karşı başladıkları eylemi kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulaması sonrası açıklama, Sardunya Tiyatro Grubu'nun tek kişilik "Korku" oyunu ile sona erdi.