19 Nisan 2024 Cuma

Dersim SES: Sürgün kararları geri alınsın

Dersim'de SES üyesi beş sağlık emekçisinin sürgün edilmesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü önünde protesto edildi.

Dersim'de görev yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi beş sağlık emekçisi sürgün edildi.

Sürgünlere tepki gösteren SES Dersim üyeleri Sosyal Hizmetler Müdürlüğü önünde eylem yaptı. "Sosyal hizmetlerde, siyasi kadrolaşmaya, baskı, sürgün ve mobbinge hayır" yazılı pankart açılan eylemde SES Dersim Şube Eşbaşkanı Serap Kahraman açıklama yaptı.

Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ekber Yurt'un, il müdür yardımcıları ve kurum idarecilerinin çalışanlara yönelik baskı, mobbing ve sürgünlerine tepki göstermek için 21 Aralık 2022 günü müdürlük önünde yapacakları eylemin polis tarafından engellendiğini hatırlatan Kahraman, sendika binasında yaptıkları açıklamanın ardından 5 SES üyesinin sürgün edildiğini söyledi.

Sürgün kararlarının sendikal eyleme katılan sağlık emekçilerini cezalandırmaya yönelik olduğunu vurgulayan Kahraman, "Kabul etmiyoruz, ilgili kurumları bu hukuksuzluğa bir an önce son vermeye çağırıyoruz. 21 Aralık eylemimize polis ablukasıyla engel olunmaya çalışılması, hemen akabinde gerçekleştirilen bu sürgünler ve kurum içerisinde artan baskı ve mobbing yaşanan durumun kara bir tablosu, açıklamamızın ise ne kadar haklı ve yerinde olduğunun adeta bir göstergesidir" dedi.

21 Aralık günü gerçekleştirdikleri açıklamanın ardından sürgünlerin durdurulması için milletvekilleri ve kitle örgütleriyle görüşmeler gerçekleştirdiklerinin bilgisini veren Kahraman, kurum il müdürü ile görüşme taleplerinin reddedildiğini söyledi. Vali yardımcısı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel genel müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerin bilgilerini aktaran Kahraman, tüm çabalarına rağmen olumlu bir sonuç alamadıklarını aktardı.

"Meşru ve haklı mücadelemizi çeşitli siyasi odaklar üzerinden maniple etmeye çalışanlar, sadece 5 arkadaşımızı sürgün etmekle kalmamış, kurum içerisindeki baskı ve mobbingin de dozunu her geçen gün artırmıştır" diyen Kahraman, taleplerini şu şekilde sıraladı:
"√ Sürgünler derhal geri çekilsin.
√ Personel arası ayrımcılığa, mobbinge, keyfi görevlendirilmelere son verilsin iş barışı sağlansın.
√ Personel görevlendirilmelerinde ve idareci atamalarında liyakat esas alınsın.
√ Mesleki alanımıza yönelik olmayan işlerde çalıştırılmak istemiyoruz.
√ Soruşturmalar adil ve şeffaf bir şekilde yürütülsün.
√ Neredeyse ülkenin tamamında tüm bu sorunların temelini oluşturan siyasal kadrolaşmaya son verilsin.
√ Kimsenin torpil ile korunup kollanmadığı, adil ve eşit bir ortamda çalışmak ve ihtiyacı olan herkese adil ve eşit bir hizmet sunmak istiyoruz.
√ Uluslararası hukuk ve anayasa ile güvence altına alınmış sendikal haklarımızı kullanmamız önündeki tüm keyfi engellemelerini kaldırın."

Kahraman son olarak, sürgün edilen arkadaşları geri gelene, talepleri karşılanana kadar demokratik fiili ve meşru mücadele ile direnmeye devam edeceklerini vurguladı.