25 Nisan 2024 Perşembe

Dersim Kadın Platformu: 8 Mart'ı Gülistan nezdinde kaybedilen kadınlara adıyoruz

Dersim Kadın Platformu, "Bizler Dersim Kadın Platformu olarak bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Gülistan Doku nezdinde kaybolan ve kaybedilen tüm kadınlara adıyoruz; tüm kadınları sesimize ses katmaya, bu dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz" denildi.

Dersim Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yapılacak etkinliklere çağrı yaptı. KESK binasında yapılan açıklamaya Dersim Kadın Platformu bileşenleri, siyasi parti ve kurum temsilcileri katıldı.

'8 MART'I GÜLİSTAN DOKU ŞAHSINDA KAYBEDİLEN KADINLARA ADIYORUZ'
Basın açıklamasında konuşan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, "Bir 8 Mart'ı daha kadın cinayetleriyle, cinsel saldırı vakalarıyla karşılıyoruz. Bu 8 Mart'ı 51 gündür kayıp olan Gülistan Doku ile karşılıyoruz. Bizler Dersim Kadın Platformu olarak bu 8 Mart'ı Gülistan Doku nezdinde kaybolan ve kaybettirilen kadınlara adıyoruz" dedi.

Dersim Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Dilek Kurban, "Kadınlara karşı topyekûn saldırıyı düstur edinmiş kapitalizm, kendi doğasını yansıtan yöntemlerle bugün Dersim'de kadınlara ve çocuklara karşı her türlü suçun işlenmesi için cesaret veriyor. Kadınlar katlediliyor, yokluğun yoksulluğun büyük cenderesine sıkıştırılıyor, bizlerin ve çocuklarımızın cinsel dokunulmazlığı saldırıya uğruyor, günlük hayatımız güvenlik politikalarının esareti altına alınırken, evler, sokaklar, işyerleri, okullar, yurtlar kadınlar için giderek daha güvensiz yerler haline getiriliyor" ifadelerini kullandı.

'8 MART'IN STARTI 27 ŞUBAT'TA DERSİM'DE VERİLECEK'
Kurban, "Bizler Dersim Kadın Platformu olarak bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Gülistan Doku nezdinde kaybolan ve kaybedilen tüm kadınlara adıyoruz; Trabzon'dan Antakya'ya Edirne'den Kars'a tüm kadınları ve kadın örgütlerini sesimize ses katmaya, bu dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz. Hep birlikte kadın dayanışmasının gücünü gösterelim! Dersim Kadın Platformu olarak 27 Şubat günü, Gülistan için arama çalışmalarının sürdüğü Dinar Köprüsü'nde yapacağımız açıklama ile başlayacak olan eylem ve etkinlik programımızı sizlerle paylaşıyoruz. Tüm Dersimli kadınları sesimizi ve mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz" diye belirtti.