25 Nisan 2024 Perşembe

Dayanışma Meclisi: Sağlık emekçileri ve TTB'nin yanındayız

Bahçeli'nin açıklamasının baroların başına gelen bölme işlemini TTB ve tabip odaları için başlatmaya dönük kötü niyetli bir çığırtkanlık olarak nitelediklerini belirten Dayanışma Meclisi, TTB'nin yanında olduğunu vurguladı.

Dayanışma Meclisi, MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından hedef alınan Türk Tabipleri Birliği'nin yanında olduğunu açıkladı. 

Birçok acıya ve kayba neden olan COVID-19 salgınının aynı zamanda insanlık dışı düzeni birçok yönüyle de ortaya koyduğunu belirten Dayanışma Meclisi, sermayenin çıkarlarını gözeten yöneticilerin salgını kontrol altına alamayacaklarının net olarak ortaya çıktığını kaydetti. 

Ekim ve Kasım aylarında salgının tamamen kontrolden çıkması, hastane ve yoğun bakımların dolup taşmasının beklendiği hatırlatılan açıklamada, diğer taraftan da yedi aydır süren aşırı yoğun ve stresli çalışma koşullarının sağlık çalışanlarını tükenme noktasına taşıdığını gözler önüne serdiği ifade edildi. Salgın sürecinde 90'a yakın sağlık emekçisinin yaşamını yitirdiği hatırlatılarak, Türk Tabipleri Birliği'nin başlattığı “Yönetemiyorsunuz, Tükeniyoruz” başlıklı kampanyanın önemli olduğuna işaret edildi. 

İktidarın ortağı olan MHP Lideri Bahçeli'nin TTB'yi hedef almasına şaşırmadıklarını belirten Dayanışma Meclisi, Bahçeli'nin açıklamasının, baroların başına gelen bölme işlemini TTB ve tabip odaları için başlatmaya dönük kötü niyetli bir çığırtkanlık olarak nitelediklerini vurguladı. 

Dayanışma Meclisi, çok zor koşullarda fedakarca çalışan tüm sağlık emekçileri ve TTB ile dayanışma içerisinde olduğunu ilan etti.