29 Mart 2024 Cuma

Cumhurbaşkanlığı raporu: Son 1 yılda 2 milyon 585 bin kişilik istihdam kaybı oldu

Cumhurbaşkanlığı'nın salgının işgücü üzerindeki etkisini analiz ettiği ikinci çeyrek raporundaki istihdam kaybı tespitleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı (SBB) raporuna göre son bir yılda 2 milyon 585 bin kişilik istihdam kaybı yaşandı. Bu verilere göre en fazla kayıp ise hizmet sektöründe yaşandı.

Raporda yer alan verilere göre hizmet sektöründe 1 milyon 524 bin kişi işsiz kaldı. Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı'nın "İşgücü Piyasasındaki Gelişmelerin Makro Analizi 2020 Yılı 2. Çeyrek Raporu"na göre, istihdam kaybındaki azalmanın 209 bin kişilik kısmı sanayi sektöründen, 361 bin kişilik bölümü inşaat sektöründen, 491 bin kişilik bölümü ise tarım sektöründen geldi.

'KONAKLAMA, GIDA, PERAKENDE, KÜLTÜR SANAT VE SPOR'
Cumhuriyet'in haberine göre raporda "Nisan 2020 döneminde hizmetler sektörü içinde konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin istihdam kaybında en yüksek paya sahip olduğu görülmektedir. Hizmetler sektörünün alt faaliyet kolları incelendiğinde, istihdam kaybındaki diğer yüksek paya sahip sektörlerin toptan ve perakende ticaret, idari ve destek hizmet faaliyetleri, ulaştırma ve depolama ile kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor faaliyetleri olduğu görülmektedir" tespiti yapıldı.