25 Nisan 2024 Perşembe

Ceren Damar davası: Gerçek adaleti istiyoruz

Ceren Damar'ın katledilmesine ilişkin açılan davanın karar duruşması görülüyor. Duruşma öncesi açıklama yapan Ankara Kadın Platformu, "Gerçek adaleti istiyor, yaşamlarımızı savunuyoruz" dedi. 

Kopya çekerken yakalanan öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilen akademisyen Ceren Damar Şenel'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın karar duruşması Ankara Sıhhiye Adliyesi 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülüyor. 

Duruşmadan önce adliye önünde açıklama yapan Ankara Kadın Platformu, katledilen kadınları öfkesi ve kadın dayanışmasıyla gerçek adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini kaydetti. 

"Erkek adalet değil gerçek adalet" yazılı pankartın açıldığı eylemde, yargının özsavunma hakkını kullandığı için Nevin Yıldırım'a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdiği, Şule Çet'i katledenleri aklamak için "intihar" yalanına inandırmaya çalıştığı, kızına cinsel saldırıda bulunan bir babanın salıverildiği, 23 kez şiddete uğradığını söylerek suç duyurusunda bulunan Ayşe Tuba Aslan'ın şikayetçi olduğu erkek tarafından katledildiğini hatırlatıldı. 

'SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDİYORUZ, EDECEĞİZ'
Açıklamada, "Bugün Ceren Damar için buradayız. Medyasından eğitim alanına, diyanetinden tek adamına kadar kadınlar hedef alınıyor. Biz ise biraray gelmeye, dayanışmay, boyun eğmemeye sokakları doldurmaya devam ediyoruz. Edeceğiz. Gerçek adaleti istiyor, yaşamlarımızı savunuyoruz" denildi.

"Kadın cinayetleri politiktir", "Erkek adalet değil gerçek adalet" sloganlarının atıldığı açıklamanın ardından kadınlar duruşmayı izlemek için adliyeye geçti.