19 Mayıs 2024 Pazar

Çelebi: Belediyemizi halkımızın gücüyle geri alacağız

Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) Belde Belediyesi eşbaşkan adayları Songül Doğan ve Orhan Çelebi, Akpazar'da halkın katılımıyla seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi.
Dersim Devrimci Güçbirliği'nin yerel seçim çalışmaları devam ediyor. Güçbirliği'nin eşbaşkan adayları Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile seçime giriyor. Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar (Peri) Belde Belediyesi eşbaşkan adayları Songül Doğan ve Orhan Çelebi'nin de seçim çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.
 
Doğan ve Çelebi, bugün Akpazar'da seçim bürosu açılışları gerçekleştirdi. Açılışlara PSAKD, ESP MYK Deniz Aktaş ve Sıtkı Güngör, Mazgirt Belediye Eşbaşkan adayı Ali Ekber Saratlı, Partizan Temsilcisi Kazım Tosun, HDP Dersim İl Eşbaşkanları Nurşat Yeşil ve Hıdır Demir ile çok sayıda kişi katıldı.
 
Açılış etkinliğinde konuşan HDP Mazgirt İlçe Eşbaşkanı Balaban Turgut, "Peri beldesinin belediyesine kayyum el koymuştur. Biz mücadelemizle burayı geri alacağız" dedi.
 
HDP Dersim İl Örgütü adına konuşan Cemile Ataş ise "Dersim üzerinde oynanan oyunları çok iyi biliyoruz. Biz tarihten günümüze kadar bu zorbalığın karşısında hiçbir zaman ne boyun eğdik ne de diz çöktük. Kadınlarla birlikte belediyemizi kayyumdan geri alacağız" diye kaydetti.
 
HDP Dersim Belediye Eşbaşkan adayı Hıdır Demir de "Devrimci Güçbirliği olarak buradayız. Bu çok kıymetlidir. Karşımızda devlet gücünü arkasına alan güç var. Bu güç halkımızın tüm yaşamını daraltmakta, zora sokmakta ve yok saymaktadır. Türkiye'de bu zorbalık yeni değil. Dersim halkı bunu çok iyi bilir. Bu zorbalara 31 Mart günü gereken cevabı vereceğiz" diye konuştu.
 
Akpazar Belediye Eşbaşkan adayı Songül Doğan "2016 yılında halkın iradesiyle kazanılan belediyemiz hukuksuzca gasp edilmiştir. Belediye eşbaşkanlarımız görevden alınmıştır. Halkımızın gücüyle tekrar belediyemizi alacağımıza inanıyoruz" dedi. 
 
Akpazar Belediye Eşbaşkan adayı Orhan Çelebi ise "Uzun bir yolculuğa çıktık, o kadar kısa sürede teslim etme gibi bir niyetimiz yok. İki yıl önce gasp edilen iradenizi tekrar sizlere teslim etmek için bu görevi üstlendik. İki haftadır sizlerin evlerini ziyaret ediyoruz. Sizin sıcak karşılamalarınız ile yan yana geldik. Burada temel iki hedefimiz var. Birincisi sizin olan yani hepimizin olan belediyemizi geri alacağız. Bunu geri alırken çok güçlü bir şekilde geri alacağız. Bir önceki seçimin sonucundan daha iyi bir sonuç alarak geri alacağız. Hep birlikte 31 Mart akşamı bu coşkuyu bu kararlılığı hep birlikte yine burada halaylarımızı, zılgıtlarımızı çekerek kutlayacağız. 1 Nisan gününden itibaren de Peri'yi tüm Peri halkıyla birlikte yöneteceğiz ve halkımızın hizmetinde olacağız. Bu yöre halkının çektiği çileler bilinen bir gerçek. 80 öncesinin tüm devrimcileri buralarda yetişti, buralarda basmadıkları yer kalmadı. Bizlerde onlardan aldığımız birası sizlerle birlikte güzel Perimizi yaşanılır bir belde haline getirmek için yola çıktık ve bu görevi üstlendik. Halkımızın sorunlarını biliyoruz. Sorunları çözeceğimize söz veriyoruz" diye belirtti.
 
Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi.