24 Nisan 2024 Çarşamba

Cargill işçileri eylemlerini İstanbul'a taşıyor

850 gündür Bursa'nın Orhangazi'deki Cargill Fabrikası önünde "kapı kapatma" eyleminde olan işçiler, direnişlerini İstanbul'a taşıyor. Cargill işçileri yaptıkları açıklamada "Bizim tek talebimiz var, o da tekrar işe dönmek" dedi. İşçiler 17 Ağustos'ta İstanbul'da olacak.

Direnişlerine yeniden başlayan Bursa Orhangazi ilçesindeki Cargill Fabrikası önündeki "Kapıyı kapatma" eylemi 850. gününden sonra İstanbul'a taşınıyor. 

850. günkü eylemle Bursa'daki direnişi sona erdiklerini söyleyen Cargill direnişçileri, açıklama yaparak, "Bizler mücadelemizden dönmeden, yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

Cargill salgın nedeniyle direnişlerine ara vermiş, 11 Ağustos'ta yeniden başlamışlardı.

Araç giriş-çıkışlarında fabrika önünde yolda oturma eylemi yapan işçiler, saat 17.00'de eylemlerini sonlandırarak, pazartesi gününden itibaren İstanbul'da direnişe devam edecekler. 

İşçiler önce İstanbul Ataşehir'deki merkez ofisi önünde açıklama yapmadan önce, Cargill'in önemli müşterilerinden olan Fasdat Gıda'nın yönetimiyle bir görüşme yaparak, ellerindeki belgeleri iletecekler. Ardından Ataşehir'deki Paladium Towers önüne gidecekler.

BİZ KAZANIRSAK BÜTÜN İŞÇİLER KAZANIR
Cargill işçileri, sosyal medya hesaplarında direnişle ilgili bir açıklama yaptı. Direniş komitesinden yapılan açıklamada, "Bundan sonra eylemimiz İstanbul'da devam edecek. Tek talebimiz var. Tekrar iş başı yapmak. Bizim ikinci bir talebimiz yok. Bizler ekmeğimiz için, çocuklarımızın geleceği için çıktığımız bu yolda, bütün emek dostlarımızla inanıyoruz ki bunu başaracağız. Başarmak zorundayız. Çünkü Cargill'den çıkarılan 14 işçinin başına gelenler, sadece onların başına gelmedi. İşten atılanların direnişidir bu direniş. Bizler kazanırsak, bütün işçiler kazanacaktır. Bütün işçi sınıfına selam olsun. Mücadelemizden dönmeden yolumuza devam ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.