28 Mart 2024 Perşembe

Çapa'da saldırıya uğrayan sağlık emekçisi: Şu an sol gözüm görmüyor

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde maskesini doğru takması için uyardığı kişi tarafında saldırıya uğrayan sağlık emekçisi Rıfat Babayiğit, şu anda sol gözünün görmediğini söyledi.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde maskesini doğru takması için uyardığı Furkan T.'nin saldırısına uğrayan sağlık emekçisi Rıfat Babayiğit, yaşadıklarını anlattı.

Saldırıdan sonrası acil ameliyata alınan Babayiğit, "Ben orada herkesi maskesini doğru takması için uyardım. Ağız, burun tam kapatılacak şekilde maskenizi takın dedim. Bazı kişiler hemen uyarıları dikkate alıp maskesini taktı. Bu kişi iki defa düzeltti, sonra tekrar çıkardı. Tekrar uyardım bu defa bana küfretti. Küfrü umursamadım. Güvenliği arayıp bu hasta yakınını almasını söyledim. Muayene girip çıktılar, tam o sırada yanımdan geçerken 'Sen bana ters baktın' dedi. Montunu çıkardı, benim gözümün ortasına vurdu. Hiçbir tartışma olmadı, kişiyi bile tanımıyordum. Hemen acil cerrahiye gittik, sonra ameliyata aldılar" dedi.

Sol gözünün görmediğini söyleyen Babayiğit, "Göreceğimi söylüyorlar ama ne kadar göreceğim bilmiyorum. İkinci bir ameliyat daha olacağım. Hekimler kesin bir şey söylemediler daha ama düzelebileceğini söylediler. Önümüzde uzun bir süreç var" diye konuştu.

Babayiğit, "Ben bugün gözümden oldum ama bazı sağlık çalışanları canlarını veriyor. Ben sadece maske için yardımcı oldum. Kötü bir şey de söylemedim. O kişiye acıyorum. Ailesi var, bizden enfeksiyon kapıp başkasına taşıyabilir. Elini kolunu sallayarak hastaneye girme hakları yok. Güvenlik ya da polis eşliğinde girmeli. Bugün bana yarın başkasına zarar verebilir" diye belirtti.