29 Mart 2024 Cuma

Çankaya Belediyesinde TİS imzalandı

Çankaya Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme iş sözlenmesi imzalandı. İşçilerin ücretlerine kıdem zammı dahil edilerek taban yevmiye kabul edildi. Ücretlere yüzde 13-14 oranında zam yapıldı.

Çankaya Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında süren toplu sözleşmesi süreci, grev ilanının uygulanmasından bir gün önce anlaşmayla sonuçlandı. İşçilerin ücretlerine kıdem zammı dahil edildi ve bu taban yevmiye olarak kabul edildi. Bu ücretlere ise yüzde 13 oranında zam yapıldı. Kadrolu işçilerin zam oranı ise yüzde 14 oldu.

Belde AŞ ve İmar AŞ'de çalışan işçilerin ücretlerine 1 Ocak 2020 tarihinde gelen kıdem zam oranı dahil edilerek bu taban yevmiye olarak kabul edildi. Taban ücrete gelen zammın üzerine iki yıl yüzde 13 oranında zammı yapıldı. Yemek ücreti günlük 23 TL'den 32 TL'ye çıkarıldı. Giyim yardımı yılda iki kez 300'er liradan 450'şer liraya çıkarıldı.

Yakacak yardımı Belde AŞ'de 420 TL, İmar AŞ'de 350 liraydı. Yardımın zamlar karşısında erimemesi için metreküp olarak hesaplanması talebi kabul edilerek 400 metreküp olarak anlaşıldı. Belde AŞ'de gıda yardımı ocak ve temmuz ayında 500 İmar AŞ'de ocak ve temmuz ayında 420'şer lira olarak kabul edildi. İşçilerin ücretli sosyal izinlerinin gün değil, iş günü üzerinden hesaplanması üzerinde anlaşıldı. Çeşitli sosyal yardımlarda ise ortalama yüzde 20 oranında zam yapıldı.

Kadrolu işçilerde ise 15 Şubat 2020 tarihinde almakta oldukları kıdem zammı dahil ücretleri taban yevmiye olarak kabul edildi. Bu ücretlere iki yıl yüzde 14 oranında zammı yapıldı.