19 Mayıs 2024 Pazar

Bursa'da çözüm için 'halk iktidarı' çağrısı

Bursa'da bir araya gelen çok sayıda kişi, kendilerini açlığa ve yoksulluğa mahkum etmek isteyen iktidara tepki gösterdi. Açıklamada halk iktidarı için mücadele çağrısı yapıldı. 

Bursa Demokrasi Güçleri ekonomik krize karşı Fomara Meydanı'nda açıklama yaptı. "Bizleri açlığa, yoksulluğa, mahrum etmek isteyen iktidara karşı direnişteyiz, sokaktayız" yazılı pankartın açıldığı eylemin basın metnini Yiğit Can Karahan okudu.

Karahan, "Biz sefalet ücretiyle geçinmeye çalışırken, kendisi üç beş ayrı yerden, 80-100 bin lira maaş alan gözü doymayanlara öfkeliyiz" dedi. Son birkaç ayda emekçilerin alım gücündeki erimeye dikkat çeken Karahan, halkın kat kat yoksullaştığını, iktidarın ise büyüme rakamları, "ekonomik kurtuluş savaşı" söylemleri ile hamasi nutuklar atmayı sürdürdüğünü kaydetti.

"Bugün içinde bulunduğumuz kriz ne basitçe hükümetin değişmesiyle çözülebilir ne de sermayenin çıkarlarına dayalı başka bir ekonomik planla" diyen Karahan, çözümün halk iktidarı, devrim ve sosyalizmde olduğunu belirterek mücadele çağrısı yaptı.