19 Mayıs 2024 Pazar

Bursa H Tipi Hapishanesi önünde tecrit protestosu

Tecridin hukuka aykırı bir uygulama olduğunu ifade eden HDP Milletvekili Zeynel Özen, tecridin ne insani nede etik olduğunu söyledi.
Marmara Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle hapishanelerde açlık grevinde olan tutsaklarla dayanışmak amacıyla Bursa H Tipi Hapishanesi önünde basın açıklaması yaptı.
 
Açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Zeynel Özen’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Eylemde konuşan Özen, tecridi kınamak ve hapishanelerdeki açlık grevinde olan tutuklularla dayanışmak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Özen, "Özellikle barış sürecinin bitirilmesinden sonra bir savaş politikası bize dayatıldı. Bu savaş politikasının sonucu olarak özellikle de İmralı’da Önderliğin üzerinde ağır bir tecrit uygulanıyor. Tecrit ne hukukidir, ne insanidir nede etiktir. Çünkü her insanın tutuklu olsun veya olmasın yasalardan kaynaklanan hakları vardır. Herkesin avukatlarıyla görüşmesi, ailesiyle görüşmesi yasal bir haktır. Bugün bu ceberut sistem, faşist sistem tüm Türkiye halklarını, inançlarını, kültürlerini yaşayamaz hale getirmiştir" diye konuştu.